Szakrális Uralom

"Aki történetet ír, módját ejti annak, hogy a múlttól megszabaduljon." -Goethe +++++++++++++++++++++ Magyar ősmúlt, történelem hamisítás, kitalált középkor. Hamis történelem.

Új hozzászóllások

=>>>EXTRA HUNGARIAM NON EST VITA, SI EST VITA, NON EST ITA.<<<=

2019.11.24. 13:45 Vágtázó Csiga

MAGYAR ŐSMÚLT - (Negyedik rész) - AZ öRöK MaG – A MaG őRöK

Címkék: magyar hun szekely hunor hunok magor odin nimrod szekelyek szkitak

DÁKOK, GÓTOK, AGATHÜRSZÖK
~ G á t ő r s ö k ,  G á t ő r z ő k ~

 

agathyrs_gatorzok_01.jpg

Minket innen nem lehet elűzni, helyünk van a Kárpátok között,

ahol hegyek, délibábos rónák, hős Magyarok vére öntözött.

 

Él a Magyar mindörökké, sosem veszhet el!

Turulmadár őrzi népét, most is ránk figyel.”

~ Él a magyar mindörökké, Magyar nóta.

 

E U R Ó P A   M I   V A G Y U N K ”

~ Cser Ferenc – Darai Lajos

 

Mi még őrizzük a világ teljességében való gondolkodást. A természet egészével a közvetlen kapcsolatunk meg van. Mi egy szellemi génbank vagyunk ilyen szempontból, mert a nyelvünk végtelen ősi nyelv. Tehát minden ősi tudás, tapasztalat, megnevezés. Elképesztően nagy bölcseletet tartalmaz. Régi a tudása, benne van, csak tudni kell kibányászni. S ez olyan kincs, hogy maradjon meg, mert utolsó esély arra, hogy újból természetes kapcsolatba kerüljünk a világegyetem egészével.”

~ Varga Csaba (ősnyelv és írástörténet kutató)

 

 

A HAZUGSÁG AKKOR IS HAZUGSÁG, HA INTÉZMÉNYESÍTIK AZT.

 

A   F É L I G A Z S Á G   N E M   I G A Z S Á G !

 

K I   M I N T   É L ,  Ú G Y   Í T É L.

 

 

A Magyar nyelvnek hatalmasak képességei. Ez szervességének köszönhető. S e miatt, még őrzi kapcsolatát a Teremtett világgal. Egyik jellegzetessége a hang-harmónia. Néhány példa: a legnyilvánvalóbb maga a nemzet neve, Magyar – Megyer. De mogyor(ó) is. Folytatva, veres – vörös, kavar – kever, töröl – türül. A mássalhangzók változatlanok, a magánhangzók változnak. E példákban a fogalom megmarad. A nyelv összetettsége miatt rokon fogalmú szavakat is alkothatunk. Olyanokat mint tudós – tudás, nevel – növel, vág – vég. Temes – tömös, Szamos – számos, Olt élet lét. Vagy Edina édeni, Erik örök, Adél – élad! HA VAN AMI MEGTARTHATJA A MAGYAR NEMZETET, ÚGY A JELENKORBAN, DE FŐLEG A JÖVŐBEN, AKKOR AZ A NYELVE! Ez a MAG nyelv. (Lásd első rész) Evvel meg lehet MAGYARázni, megfejteni a körülöttünk lévő világot. Kiss Dénest idézve (író, nyelvkutató, 1936 – 2013):

 

A Magyar nyelvben ősi tudás van. Ez az ősi tudás több féle: csillagászati, térbeli és időbeli. (...) László Gyulának mondtam, hogy a nyelv az, amelynek segítségével a legmesszebbre elláthatunk a múltba.” (* László Gyula, 1910 – 1998, történész.)

 

Szerintem a Magyar nyelv nem más, mint az agy kivetíti a saját működését. Amennyiben ez így van, mert ez feltételezés, úgy akkor, mi ezen a módon vissza tudunk beszélni az agynak és meg tudjuk növelni az agy képességét, vagyis az IQ-nkat tudjuk növelni.” (Forrás: Őstitkaink műsor, ~2009)

 

S nem utolsó sorban, „A Magyar nyelv a valóság nyelve.” Vagy hogy „Az egész emberiség Magyarul beszél, csak nem tud róla.”

Láthattuk ahogy Hunor és Magor esetében a honság, a héjság, a burkolás és a magság fogalma jelent meg. (Lásd második rész) A MAGnak van egy szikes része, a Székely. Ez a nemzetazonosság Hun-Magyar-Székely ága. Ez pont olyan felépítésű mint az atom mag: proton, neutron és elektoron. (Lásd Győzelemre ítélve, az ősmag és a maghasadás) A másik ág a Jász-Kun-Palóc. A két nagy ág egymás fordítottja, tükörmása. Mint ahogy a Hun és a Mag, azaz héj és a mag. HuN<->MaG. N<->M, H<->G hangváltással. A magság és a héjság fogalma körül forognak a nemzetnevek, s ennek különböző, többé, kevésbé torzult változataival találkozunk. Európa nemzeteinek, országainak és földrajzi helységeinek nevei mind ezt tükrözik, külön-külön saját tájnyelvi eltorzulásaival. A nevek, szavak vizsgálata esetén számba kell venni a torzulás milyenségét. A Magyarból torzult-e vagy valamiféle Latin vagy Görög elnevezésből történt a torzulás? Ami maguk is már torzulások lehetnek. A Magyar nyelv szervessége lévén betekinthet bármelyik más nyelvbe. Ez fordítva már nem lehetséges. Ez is az egyik bizonyítéka a Magyar, mint MAG nyelv, ősnyelv mivoltára. Ahogy Berzsenyi Dániel (1776 – 1836, költő) mondotta: „... a magyar nyelv tán az egész óvilág nyelveinek gyökere és anyja. (A Magyar Nyelv Eredetiségérül, Prózai művek 281. oldal)

A Magyarok őshazája a Kárpát-haza. Egy nemzetnek lehet több megnevezése. A Magyarok neve Németül Ungarn, Angolul Hungarian, Olaszul Unghareze. Szláv nyelveken Madarsko, Madzarska. Türk nyelveken Macar, Majar. Ez még úgy rendjén lenne, látszik hogy a Hun-Magyar nemzetről beszélnek. De akkor mi a Lengyel Wegry, Fehérorosz Venhriya vagy Ukrán, Orosz Vengrija? Ez a Venger, Vangár. (Hungár – Vangár, H->V, W.) A kiejtés változik, a név torzul, a fogalom marad. Az Ugor, Onogur mind ugyan az. A Magyar mindig lovas – nyilas nemzetnek számított. Ennek fejében, azt is meg kéne vizsgálni hogy mikor jelöl egy név fogalmat (mondjuk foglalkozást), mint nyilas, íjász; és mikor nemzetség, nemzet nevet. Tudhatni például hogy a Görögök e szerint nevezték a nyilas nemzeteket Scytha-nak, ami nyilat jelent. Latin megfelelője, Sagitta. A Sagittarius nyilast, nyilazót jelent, a Nyilas csillagképre utalva. S-C-T – S-G-T hangváltás. (C=K) Magyarul Szkíta lehet SZaKíT, (nyíl) SZaKíTó, mint szakító mozgást cselekvő. Vagy, ha SZ->S, őSKúT<->TáKoS. (Lásd lennebb) Ős=ősz, mint öreg – örök. G-ével, „sagitta” szaggat, szaggató.

 

Hogy világos legyen a kép, a nyelvek szavai és fogalmak közötti kapcsolatra, vegyünk egy egyszerű példát. Németül a fiú „sohn” (zón), Angolul „son” (szan). Angolul hangzásban ugyan az a Napra vonatkozóan is, Sun (szan). Ez Németül „sonne” (zonne). Ki is az aki a Fiú és a Világ Világossága? Aki a Sol Justitie, Igazság Napja és Sol Invictus, a Győzelmes Nap? Jézus! J->GY, GyőZő(s)! Angolul Jézus, „dzsízösz” (Jesus). Olaszul Gesu, ami „dzsézú”. (Lásd Jelenések 6:2) Haladjunk tovább. Mit tesz a Nap minden este? Lenyugszik, nyugovóra megy. Nyugt(a) – Németül „nacht” (náht), Angolul „night” (nájt). Mindegyik este, éj(szaka) jelentéssel. (Lásd Varga Csaba – Szavaink a múltból, 2010, 21. és 30. oldal) Majd a Nap minden reggel feltámad! Magyarul az alvást még hogyan fejezhetjük ki? Szunyál, szundít, szundikál. Voltaképpen ez a szunya fogalma. Angolul ez maga a Sun, a Nap! S Angolul a „nap” (nep) mit jelent? Ugyan azt! Szundítást! Ennyi véletlen lehetetlen!!! Ráadásul, a Nap és a SÜN(disznó) ábrázolása hasonlóak, főleg gyerekrajzokban. E folytán, a sün és „sun” megegyezik, úgyszintén mint a sül (sülés, sütni) és „sol”. Tájszólásban a sündisznó süldisznó! Hát süt-e a Nap? Meg sülünk-e a Napon? (Lásd Cz-F, azaz CzuczorFogarasi szótár sül 1. szócikk)

 

Nevek értelmezésének hívjuk hát segítségül a MAG, a Magyar nyelvet. A bekövetkezhető hangtani torzulásokat számba kell venni. Az európai ábécék igen szegényesek. Sok hang hiányzik nyelveikből, főleg a Latinból. A „vallás háborúk” nem csak a vallásról szóltak, az csak álca volt, hanem az európai önazonosság megszüntetéséről. Most is ez folyik. A visszafejtést tovább nehezíti, ha valamiféle tájszólásról van szó. Az rendben van hogy berreg – burrog, dirib – darab, ketyeg – kotyog stb. Ezt Magyarként értjük. Egy külföldi már nem igen érti az ilyen belső összefüggéseket. A gyerekbeszéd hemzseg az ilyenektől: pitty-potty, liccs-loccs, csipp-csopp. A Latin ábécé hanghiányossága eredményez olyat mint a Magyar név Cseh és Szlovák változata: Madarsko. Vagy Szlovén és Horvát Madzarska, Szerb Madarska. Türk nyelveken Macar(istan). Másrészt az értelmi összefüggést is számon kell venni, ahogy már említve volt a nyilas kapcsán. Például, nem mindegy a kocsis értelmezése; lehet család név, foglalkozás vagy birtoklás. Ezt nem szabad elfelejteni. Néhány példa tájszollásra: leány – leá, asszony – asszó, nyolc – nyóc. Lehetséges Latin ábécés átírás: „lea, asso” és… ??? Nioltz? Nolz? Varga Csaba mondotta, „Fonetikus írás nem létezik.” A Francia DEUX-ot ír és dő-nek olvassa. Angolul ez TWO, az meg „tú”. Német ZWEI, ami „cváj”. (Ez a Magyar ket-tő!) A Magyar ügyes, Latinul „audax” (áudáksz)(!), Olaszul „audace” (áudácsé)(!). Merész jelentéssel, mármint ügyeskedő.

 

Lássuk akkor végre a címben említett, jól ismert, nevek helyzetét. Találhatunk-e a felvázolt módszerrel megoldást jelentésükre. Az, úgymond, első létező feljegyzett nemzet a Kárpátok ölében az Agathürsz, Agathyrs. Több próbálkozás és ötlet létezik nevük, származásuk kimutatására. Magyaros hangzású, kétségtelen. Olyan is van közöttük hogy „aga törzs, ága törzs”. (Fischer Károly Antal 1917, Grandpierre K. Endre 2011) Nyilván való minden ág valamilyen törzsből származik. De miért ne lehetne az „ég törzs, égi törzs”? Egyelőre maradjunk ennyinél. Lássuk a nagyon vitatott Dák és Gót (Géta) neveket.

 

A Dáknak több változatát is ismerjük, Daha, Dagae, Dacus, Daci, Dana, Daoi, Dai. Mindegyik egy DA gyökhangra alapszik. Nézzük az elsőt. A DaH(a) fordítva HaD. Tudjuk, voltak had-urak. Ha a Daha után „R” betűt teszünk, pontosan ezt adja ki. Ahogy a HunoR, MagoR vagy NemeRe is képződik. Akár a HungáR, BulgáR, KazáR. Ha így van, akkor könnyedén lehet a DaHaR – HaDúR. A hadurak a Hun nembeliek voltak, a Magyarok a mágus rend, a táltosok. (Lásd Grandpierre K. Endre, Grandpierre Atilla, Kiss Mao-tun István) D->N hangváltással: Hun – Had. Gyökfordulással: Had – Dah, Daha! Ahogyan gyökfordulással ViSít – SiVít, CSeReg ReCSeg, HöRög – RöHög. Vagy éppen KíGYó<->GYíK! Erről majd később. A Dagae, Dacus, Daci, ugyan az, H->G, G->C. A Daoi, Dai változatokban kiesik a második mássalhangzó. A „dag” szógyök a dagad, daganat, dagály stb. szavak alkotója. S nem utolsó sorban, dagi! Ami dagadtat, kövért jelent. Ducit. Türk nyelven a dag, dagi hegyet jelent. Ótörök „tağ”, Török, Azeri „dağ” (dáh, mint méh, juh, céh szavaknál a végső H-á tompa). Üzbég „tog”, Ujgur „tağ”, Kazak „taw”, Kirgiz „tō”, Csuvas „tu”. Evvel a nagyság, magság, magasság fogalmát dongjuk körbe. Igaz, máshogy fejezik ki a hegyet Európában, de Angolul a magas az „high” (háj), a magasság „height” (hájt). Ez a heg, hegy és hág, hágó fogalmak rokona. (Lásd Angolul a hágó ghat, ghaut és gate) A magasság az Izlandiak nyelvén „hæð” (hájth), Dánul és Norvégul „højde, høyde” (höjde), Svédül „höjd”. Ez félreérthetetlenül a gyökfordulás szerint Dah, Daha. A dag, dug dugó valami kiálló, egyben eltorlaszol, GáTol. A gát is egy nagy dugó! Ezt később fontos lesz tudni! „Némely palóczok szójárása szerént: gyug, gyuk” (Cz-F szótár Dug szócikk) DaC (Dák) DúC! Mint duci. Duci Daci! (Dácsi) (Lásd Cz-F szótár Du vagy Dú és Ducz vagy Dúcz szócikkeit)


DáK TáK (TRáK TüRK). Magyarban a Dák névhez hangtanilag legközelebb a ták szavunk áll. D<->T, mint tákos (Dákosz!), tákolni, tákolás. A ták ezáltal illesztést jelent. Érdekes, a Géta és Dák gyakran egymás mellett szerepel. Még ismerünk ilyet? Hogyne! Hun-Magyar, Jász-Kun, Angol-Szász. Bármennyire is meglepő lenne, ez mind egy és ugyan azon nevek! Az Angol az Hungár! (aNGoL – huNGáR, eNG-Land – uNG-Land, R->L) A Szász (Saxon) értelmezése Sakai-suna->Sak-sun. (Lásd Sharon Turner – The History of the Anglo-Saxons, Vol. 1, 34. old.) A Sakai vitathatatlanul Szákály – Székely. A „sun” fiút jelent, valakinek fia. Magyarban ez a Pálfi, Lacfi, Győrfi stb. megfelelője. Ebben az esetben a „sun” és „son” azonos! A Germán nemzeteknél Ericsson Erik-fi(a), Williamson William-fi(a) vagy Edwards Edward-fi(a), ahol a „son”-ból csak az „s” maradt. Eszerint, Sakai-Son annyi mint Székelyfi! Az Angol-Szász pedig Hungár-Székelyfi! (Lásd Tóth Gyula – Angolok és Saxonok, Beowulf, Fehérlófia) (Lásd még Grandpierre Atilla - Szkíták Székely eredete, Királyi mágusok népe: a Magyar, Egy Háromság) Innen már csak macskaugrásnyira van a felismerés miszerint a Géto-Dák és az Angol-Szász egy és ugyan az! S ha A=B és B=C, akkor A=C. Ennélfogva a Géto-Dák = Jász-Kun = Szik-Mag (Székely-Magyar). S ha az Angol Hungár, azaz Magyar, feltételezhető hogy az Angol-Szász nem csak két népesség, hanem egy egész hármas ág. S ez a Hun-Magyar-Székely. Ahogyan Tóth Gyula is megállapítja Skandinávia neve kapcsán, hogy ez nem más mint Szaka-Hun-Dán. Az -av, -ab végződés hovatartozást jelöl, legyen az törzs, nemzet, apától való. (Sk-an-din-av=Szaka Hun Dán Törzs) Esetünkben DáN<->MaD(ar), MaG(ar). (aba=apa) (Lásd Tóth Gyula – Dánok királya)

 

DáK TaG. (D->T, K->G) Ez egy másik értelmezési lehetőség. Ha van szeg, szék mint helyjelölő (Aranyos-szék, Bor-szék, Kalota-szeg, Eger-szeg stb. Szeg-ed is!), akkor nem-e lehetséges hogy a tag esetén is ez így lenne? Ha tudjuk hogy a tag valaminek részét vagy tagolását jelenti. Akkor a részségre utaló tag ugyan az mint a szeg. A Kárpát-haza hemzseg -tag, -teg végződésű településtől: Felső-tag, Kis-tag, Kesz-teg, Ürge-teg. Akár a tag-adás is ide kapcsolódik. A Latin Dac (Dák) Magyar olvasata dac, ami dacos (Latinul Dákosz, Dacus!), dacolás, dacolni. A döcög ugyan arra vonatkozik. A szeglet is valaminek egy része. „Idegen” szóval „szegmens, szekció, szekta”. Magyarul szakasz, szakma, szakadás stb. Maga a szék egy önálló rész. Ezennel következik hogy SzéKeLy – SziKuL – SZeGüL, szegülő. (K->G) És Dák – Dac – dac, dacol, dacoló. Fordítva a DáK<–>KáD – aKaD, akadály, akadályoz. Könnyen belátható az összefüggés miszerint Daka – Daha – Szaka, szék(ely) – szik (szík) – csík – cikk. Mint cikk-cakk, ami másutt zig-zag. (Pl. Angol) (T, D->SZ) Egyértelmű és világos a fogalmak egyezése! (Lásd Cz-F Székely szócikkét) Különben a „ták, tak” szógyök a takarás, fedés, burkolás fogalmát is magában foglalja. Ez a héjság, a Hunság. A T-K „L” vendéghanggal és L->R torzulással TRáK, TüRK! Cz-F szótár tak, ták, tag szócikkei:

 

Tak„Elvont gyök, mely takar, s hihetőleg a takács és takony szók alapját is teszi. Mennyiben a takaró valaminek burkát, födelét, hüvelyét jelenti, rokon hozzá tok, toklász; továbbá, tekenő és dag, honnan ez is: far-dagály, vagyis a ló farát takaró hámszíjazat. Idegen nyelvekben rokonok hozzá a latin tego, teges, texo, textor, és a német decken stb. Lásd: TAKAR, TAKÁCS.”

 

Ták „A tulajdon értelemben vett ták rokonságban látszik állani a burkolásra, födésre vonatkozó takar és tekenő szók tak, tek gyökeivel, és dug szóval is, mennyiben a ták, részint mint szalag, részint mint folt valamit takar, beburkol. Egyébiránt Vámbéry szerént csagataj nyelven take am. folt, kiegészitésül valamihez illesztett darab.”

 

Tag „Alaphangra, és fogalomra legközelebb áll hozzá: szak, mely szintén valamely egésznek egyen részét teszi, honnan tagolni, am. szakokra osztani, választani valamit, továbbá tagló és szakócza körülbelűl hasonló vágóeszközt jelentenek. Oszmanli-török nyelven tike rész, darab, pl. tike tike, darabonként, tikelemek, taglal-ni, szétdarabol-ni. (Vámbéry).”

 

Figyelmet érdemel az is hogy a tagló egy fejsze, bárd fajta neve!

 

DáK DíK GYíK, DiLoK GYiLoK. Németben a „tag, tage” a hetek napjainak tagolása, tehát egy nap. Angolul ez „day”, Fríz „dei”. Spanyol „dia”! A Magyarban ez a csütör-tök és pén-tek neveiben jelenik meg. (Lásd Varga Csaba: A hét napjai) S már ott is vagyunk a Dákok Daoi, Dai változatánál. Ami a dió szavunkra rímel. Más kiejtésben gyió (D->GY). A dió is egy mag! MaG<->GoM, gomb, gomb-óc, gömb stb. „L” hanggal DáK – DiLoK. Dák – gyak, gyök. GY-L-K GYiLoK. Pl. hód – hold, nyóc – nyolc, föd – föld. A dilok, gyilok egy szúró fegyver, a késnél nagyobb, de a kardnál kisebb. Innen a gyilkos, gyilkolás, gyilkolni szavunk! Ez más nyelveken is hasonló, mint „dolch” Németül. Norvég, Svéd, Dán „Dolk”. Angolul „dirk” és „dagger”. A Spanyol, Baszk, Katalán „Daga”. A Cseh és Szlovák „dyka”. Valamint Finn „takari”! Gyakni, nem más mint szúrni, bökni! Ez a gyakora, gyakoriság, gyakorolni szavaink gyökeleme! A gyilok másképpen dákos!!! Ez mintha nem is meglepő. E nyelvi és fogalombeli összefüggések csak úgy képzelhetőek hogy ott és abban a történelmi pillanatban jöttek létre, beleevődve a Magyar nyelvbe!!! A gyilok másik, még jobban ismert neve, a tőr. Ismerünk-e hasonló nemzet nevet? A már említett Török, Türk, Trák! A gyilok, a tőr, a fokossal együtt, a pusztai népekre volt jellemző!!! Ezenfelül, a nap Skandináv nyelveken „dag”!!! Szlávban „den” és „dan”!!! Balti „diena”. Albán „ditë”. Török és Azeri „gün”. Kazak és Kirgiz „kün”. Üzbég „kun”!!! Latin „dies”. (Lásd „day” szócikk)

 

A Dák – gyák, gyak -> GY-K GYíK<->KíGYó!!! Itten a Dákok hírhedt kígyójára, sárkányára utalva. Ezt csak MAG nyelven, Magyarul lehet! A fogalmak karöltve szépen megmutatkoznak. Amúgy SáRKáNy – DRaGoN. Egy S->D, K->G és NY->N torzulással. Ahogyan a Dák is Szák, Szaka, Székely. (D->SZ) A Latin „draco”, Angol „drake” vagy Német „drache”, Ógermán „trache, trahho” sárkány, nagy kígyó jelentésű. Ami visszaköti a fonalat a Türk, Trák vonalhoz. (Lásd Cz-F sárkány szócikkét) A sárkány kultusz ugyan csak a pusztai népekre volt jellemző. (Főleg Hunok) Ennek két gócpontja között (Kárpát és Tarim medence) terül az eurázsiai puszta. Ez egy asztrológiai tengely. Pontosabban egy Mérleg – Kos tengely. A Mérlegnek a Sárkány a másik (keleti) jelképe, a Kosnak a kutya vagy farkas. Innen származik a farkasfejű sárkány vagy kígyó. Ez manapság a Germán és kínai. Eredetileg a Magyar és Ujgur volt. (Lásd csatolt kép és Magyarságismeret alapjai. Szakrális uralom 2.) A Türk „tör-ék, tör-ág”, töredék jelentésű. (Lásd Botos László – Hazatérés, 132, 135, 248. oldal) A tő valaminek töve. TöR – DaR, darab. A nyilas Görögül „toxotis” (τοξότης). Angolul a gyök, gyökér „root”. Olasz „radice”, Lett és Litván „sakne, šaknis”(!). Török „kök”, ami kiadja a Göktürkök nevét. Kök Türk – Tő Türk. (Lásd Szkíta kígyó Istenanya mitológiáját)

 

DáK<->GóT. Azt egyből észre lehet venni hogy a Dák és a Gót egymásnak fonákja. Mint ahogyan a HuN<->MaG. A Gót Angolul „Goths” (gatsz). A Magyar fülnek a „góc” szó cseng fel ilyenkor. A góc egy csomó, gumó, bog. Ez Angolul „knot”, Német „knoten”, Dán „knude”, Francia „nœud”, Olasz „nodo”, Török „düğüm”, Azeri „düyün”. Az angolosok egyből felfigyelhetnek a „knot” kiejtésén, mert hogy ez a mogyoró és dió szó kiejtésével azonos. Ez Angolul „nut”, Holland „noot”, Német „nüsse”, Francia „noisett”, Olasz „noce, nocciola”, Norvég „nött” és Dán „nød” (nöd)! Ami fordítva megadja maga a Dánok nevét!NöD<->DáN. Magyarosan ejtve ez „nad”, ami a nagy szavunk gyerekbeszédben: nagyon jó – nadon jó, nagymama, nagytata – nadmama, nadtata, fagyi – fadi stb. Ennek folytán a NaD – NaGY->MaG->MaD. Mada – Méd. Például Medgyest a középkorban Medies, Maggyes, Mytuesz, Mytuesch, Mydwiss, Metwisch, Media(!) alakban is írták. A Kárpát-haza nyüzsög a Méta, Méda, Mede stb. helységnevektől. A nagy, nad „R” hanggal kiegészítve Nádor – Nagyúr – Magúr – Magyar. A nagy és a magas között szoros kapcsolat van. Nagy – nagyos – magyos – magos – magas. (Lásd Varga Csaba – Nádor) A fészek szó más nyelveken így hangzik: Angol, Német „nest”, Francia „nid”, Spanyol és Olasz „nido”, Walesi „nyth”, Ír „nead”, Orosz és Bolgár „gnezdo” (гнездо), Fehérorosz és Ukrán „hniazdo” (гняздо) és hnizdo (гніздо). Mert hogy az is egy góc, gumó, csomó. Következtetésképp: DáN<->NaD – MéD – MaG!

 

A Gót nemzet nevének értelmezését egy bizonyos Proto-Germán „geutaną” és Proto-Indo-európai „ǵʰewd-, ǵʰew-” (~gjud, gju) gyökhöz vezetik vissza, ömlés jelentéssel. Megegyezik vele a Latin „futis, futilis, fundo” folyás, áradás, szivárgás fogalma. Ez a Magyarban a fut, futás. Mint az Angol „go” (Azonos a Magyar „gyí” indulatszóval!), Német „gehen” megy(!), menni fogalma. (Lásd a wikiszótár „Goth” szócikkét) Pl. kifutott a tej = kiömlött! Mag + ömlés = magömlés. A magzat másképpen ondó! MaG – oNDó! D->T, oNT – öNT. D, T->G váltással ND, NG lesz. Ezennel ont, önt-> ung, ing stb. Ez mind mozgásra utal. iNG – iNoG. oNDó – iNDa – iNDul. „T”-vel pediglen int, inteni, integetni. De az intéz, intézet, intézmény ugyan ide sorolható. Germán nyelvekben ez az úgy nevezett -ing toldalék amely cselekvésre utal, avagy ige. Magyarban ker-ing, mer-eng, züm-mög stb.

Megjegyzés: A Hinduknál Dhanu, Dhanus a Nyilas hónapja (Nov. – Dec.).


Az ondó sperma, a Dánoknál és Norvégoknál „sæd”, (Ez az Angol „seed”, mag. Ahol a magzat, ondó még lehet „semen”!) ennek fordítottja kiadja a „dász”, Dák nevet! Litvánul ez „sėkla”!!! Szikul!!! Különben a sperma a spriccelés fogalmából keletkezett. Ilyen a spré, ami Angolul „spray” és a „spread” terjedést, széttárulást jelöl. A spóra is ebbe a családba tartozik. A „sporadic” Angolul szórványos, elszórt, ritka jelentésű. Érdekességképpen: GY-K – GYeReK – CHiLD! A „child” a Magyar család! (Lásd Varga Csaba – Szem) A második részben említett embrió ember: MaGoR – uNGaR – uMBeR – eMBeR – eMBRió. A kiömlés egy kiáradás. Az első részben felhozott Erdély nevének elemzése: eReD eRDő eReDő. Erdély eReDeL(ő) eRDeLő – áRaDoL(ó). Ennek ikerpárja az Ordos, észak Kínában. oRDoS – eRDőS – eReDőS áRaDáS áRaDóS. A GóC – GáCS, mint Gácsország. G->D, GáCS – DáCS. És CS->T GáT, GóT. Dácsia – Gácsia. Gácsország másik neve Galicia. G->H, Halics. Ez a góc „L” díszítőhanggal, GóC(ia) – GaLiC(ia). A Gallokat Kelta nemzetnek tartják. Nevüket őrzi a Franciahonban létező Gallia vagy az anatóliai Galatia. A Brit szigeteken mai napig beszélik még a Gael nyelvet. Na most már, GaLaTa – KeLTa. Ami megfordítva, L->R váltással, KeLTa<->TRáK (Türk). A GaLaTa „L” nélkül, egyszerűen GóT. A Kelta „Sz” vendéghanggal SCoLoTa. Ez a Szkíták állítólagos őskirályuktól származó önmegnevezésük.

 

GóT<->TaG. Amely lehet egy törzsszövetség, nemzet, ország tagja. Gondoljunk csak a Szent Korona tagságára. A Szent Koronához tartozó országok tagállamok, társországok voltak. A tag lehet tág, azokra utalva akik (el)tágultak, eltávoztak. A tak – takarodni, eltakarodni szintén az. A tak és tákhoz picit visszakanyarodva, azt még lehet tok-nak is ejteni. A tok is tak-ar, fed, burkol. A tök is egy hatalmas nagy „kerek mag”. TaK<->KaT. K->CS, kat – csat, csatol, csatlós, csatolás. Angolul a csat „buckle”, azaz „bogla”. BoG<->GoB, gubó, gubics, gubanc. „M” vendéghanggal: gomb, gomba, gombóc. Angolul a bog „knot”. Ellenben a „coat” (kout) az kabát. A „coating” burkolás, bevonat, máz. Az Ikrek (Gemini) csillagképet a Magyar csillagtudomány Kettős néven ismeri. iKeR – uGoR!!! A GeM-ini – GeM<->MaG. A „kettő”-nek még létezik „két”, „ketted” változata. A más, másodig ugyan az! Középső T-é hang kiesésével: ketted – kedd. Fonákjára perdítve Dek – Dák. Két – köt! S miért lenne a két fogalma jelentős? Hát pont a tengelyek, a párosság miatt, Hun-Magyar, Jász-Kun, Angol-Szász stb. Erre épül fel a Világ, az ikerségre. Az egymást védelmező iker. Amely valójában hármasság, de egyszerre csak két ember között lehet viszony. Három között is kettő kettőnként. Mondjuk 1-2-3, 1-2 viszony vagy tengely, aztán, 2-3 és 1-3. Ebből származnak a különböző névalakok. Angoloknál a „tag” (teg) címkét jelent, a cicázást is tag(teg)-nek mondják. A népmesebeli iker sokszor az egér. eGéR – uGoR. éGőR – éGúR iGeuRa stb. A Dákok neve Davus is. DaV<->VéD(ő). Helységeiket -dava képzővel illették. VéDő – FeDő. (V<->F) Angol defence=védelem. Egyben vár jelentésű. Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad! A vár Gael nyelven dún! VéDő – VáRó. (D->R)

 

Ha valakinek kétsége támadna az elhangozottak kapcsán, vizsgálja meg az európai nyelvek hogyan fejezik ki a takaró, takarás, fedő, fedés fogalmát. A takaró Németül „decke”, Hollandul „decken”, Cseh és Szlovák „deka”, Észt „tekk”, Litván „sega” (-szeg!), Lengyel „koc” (góc!), Orosz, Bolgár „odeyalo” (одеяло) (ami a Magyar hodály szóval rokonítható). A takarás, fedés Németül „abdeckung”, Holland, Norvég „decksel”, Dán „dæksel”, Fin „kansi”, Észt „kate”, Litván „dangtis”, Fríz „dekking”. Akár Fehérorosz „viečka” (вечка) ami a Magyar pocok, pocak s Angolul ez „pocket”, ami zseb. A fedélzet is hasonló: Angol, Német, Dán stb. „deck”. Litvánul „denis”, ami „dános, Dénes”, ezt a Latin iratokban Dacus-ként találjuk meg. Németül valakinek lánya „tochter”, Angol „daughter”, Litván „dukra”, Orosz „doch” (дочь) (Dutch, Deutsch!), Ukrán „dochka” (дочка), Fehérorosz „dačka” (дачка), Bolgár „dŭshterya” (дъщеря)! Azaz „takár, dakár, dákár, docs, docska, dácska, dásterja”, akit tákolással nemzettek! Emellett, Finn „tytär”, Észt „tütar” (Tatár! Tót!). DáCS<->CSáD->CHiLD, Angolul gyermek. (Lásd Varga Csaba - Ták, takaró, tóga és tégla)

 

A Dákokat Szkítának mondják a Latin és Görög források. (Lásd itten) Szkíta=széki-ta. (Grandpierre K. Endre – Központi titkaink, 2011, 231. old.) Ta=tá-j, föld, terület. Ők azok akik székekben szerveződtek. (Marosszék, Csíkszék, Gyergyószék stb.) Akik ellenben magokban, azaz, megyékben, azok a Magyarok. A Dai, Daos – táj, tájas. A Daci (dácsi) – csad, csat, csatol. Avagy Csud. (Lásd lennebb) S most csaptunk igazán csak a lovak közé. A MAG nyelv olyan akár egy festmény. Egyeseknek nem jelent semmit. Mások egy szép alkotást látnak. De vannak akik a mélységekbe is képesek betekinteni. Még egy csodás festménynél is több, olyan mint az ember bőre! Nélküle nem lehet meglenni.

 

Az országot jelentő szó egyiptomi értelemben a TA, amely nagyon hasonlít fordításban és alakilag is a „táj” szavunkhoz. Ez a szó, TA, az ősi egyiptomi GEB-TA szóból származik. A GEB értelme füves tér, füves terület, ez viszont ugyancsak minden vonatkozásban hasonlít a „gyeptáj” szavunkhoz, amely Árpád idejében mint védőterület vette körül az ország határait.” (Botos László – Hazatérés, 193. old.)

 

Gepida Gyepida. Egy másik megforduló népnév a térségben. Gepidák – Gyepidák – gyepiták(ok) – gyepitag(ok) – gyepitáj – gyepűtáj(iak). A gyep rokonértelmű szava, a mező. Mezőség – ség, szeg. Mezőség Gyepűtag. A ség, ság – sok-at, sok-a-ság-ot jelent. Másrészt őrség – ország – úrság (uraság). GeP<->PoG gyökfordulással és D->N torzulással, Gepida – Pogány! Germán nyelvekben a pogányt felváltva használják, egy azonos jelentésű kifejezéssel. Ez Angolul „heathen”, Hollandul „heidens”, Dán és Norvég „hedensk”. Németül „Heide”. H-D,TH->G-T, nem mást kapunk mint GóT. Ez Németül Goten! Keleti Szláv nyelvekben különös fordulatra lelhetünk, ez a szó (pogány) Oroszul „yazychnik” (язычник), Ukránul „yazychnyky” (язичники), Bolgárul „ezicheski” (езически), Fehéroroszul „jazyčniki” (язычнікі). A vak is látja hogy ez a „yazych, jazyč, eziche” stb. maga a Yazig, Jász nemzetség neve!!! A beszéd, a nyelv Szláv nyelvekben e képpen hangzanak: Orosz, Ukrán, Fehérorosz „yazyk” (язык), Bolgár „ezik” (език), Szerb és Makedón „jezik” (језик, јазик), Horvát és Szlovén „jezik”, Cseh és Szlovák „jazyk”, Lengyel „język”. S ha ez még nem lenne elég, a paraszt (vagy vidéki), ami a pogány eredeti jelentése, Oroszul „krest'yanskiy” (крестьянский), azaz, keresztény! „Angolosan” a PaRaSZT „PRieST” (pap)! Hangugrással: PaRaSZT PáSZToR! A „heath” puszta, pusztaság. Ennek folytán, a „heathen” a puszták embere, népe vagy lakója. Angolul a mező, rét „mead, meadow”(!). (RéT<->TéR, terülő, táruló) És most figyeljünk, Dánul, Norvégül és Svédül ez „eng” és „äng”!!! A „neanther” alföldet jelent! S „neath, neather” közel, alant jelentésű. Gyökfordulattal ez Dán, den. (Danmark=Denmark) Germánoknál a „den” nem csak barlangot, odút jelent, hanem síkságot, sík felületet egyaránt. Mindkettő borít, fed. (Proto-Germán „daniz, danjō”. Lásd a wikiszótár „Danish” szócikkét) A „deniz” Türk nyelvekben tengert jelent. Egyezik a Magyar „ten, teny” gyökkel, innen az Is-ten Ős-ten, ami Őstér jelenésű!!! A ten-ger egy szétterülő, terjedő gerjedelem, sokaság. Gyer – gyermek. Gar – garmada. (Hun-gar) Gyar – gyarmat. Mindegyik a gyarapodás, sokasodás fogalom hordozója. A ten, tény az a tenyér, tanya, tánc (tántorog). Csak ugyan mint a tan, tanítás (tudat, tudás tágítás). Sokan már felfigyeltek a következő összefüggésre: Gepidák – Gepidana – Kapudan – Kapitány! Ennek létezett „katepano, catepan, capetanus” alakja is. (Catepan – Capitan) Tudhatni hogy a Hun kapitanyok az ispanok voltak. Ez adta Spanyolország nevét. Ispán – (H)Ispán – España. Azaz Ispania, az ispanok földje. (Lásd Tóth Gyula – Titokzatos Gepidák)

 

SCyTHa SaGiTta<–>TGS->TDS. A „TeDeSco” Olaszul a Németek megnevezése. Szittya<>tasz, dasz, tas, das ami Deutsch (Német), Dutch (Holland). Ez a Daci névváltozatot tárja elénk. Tasz, dasz -> Jász, íjász. Mivel „TY”-é betű nincs az európai nyelvekben szittya->szita. Angol „sit” ülni, „seat” ülés. Ülni Svédül „sitte”, Norvég „sitta”, Finn „isuta”, Német „sitzen”, Olasz „sedersi”, Orosz „sidet” (сидеть), Bolgár „sedya” (седя). A szék (mint Székely) Svédül és Norvégül „stohl”, Német „stuhl”, Olasz „sedia”, Spanyol „silla”, Cseh „židle”, Litván „kėdė”. Így adódóan gyökfordulattal mind két szócsoport a Dák nevet adja ki. A Deutsch (Német) (dojcs) és Dutch (Holland) (dacs) fordítva CSuD. Czuczor – Fogarasi e szóról így értekezik: „CSUD (2). v. CSÚD, tt. csud-ot. Az oroszok némely finn népséget csudok-nak neveznek. Azt gondolták s gondolják, hogy e csud név azonos a régi sküth (szittya) névvel. A csud kifejezés az Enari, vagy Anara körül lakó lappoknál azt teszi, mint a finn sota, s magyar csata; csud tehát am. csatanép, hadi nép, a csudeh (mely többes = csudok) pedig jelent nálok csatanépet, vagy csatározó, száguldó hadnépet. (…) S ezen nevezés legjobban illik azon népekre, kiket az orosz krónikák csudoknak neveztek, illenék egy szóval a hellén által nevezett sküth-ekre. A lapp csud jelentését, melyet a skuJ-ekre hajlandók vagyunk érteni, nagyon találólag kifejezi a magyar csatangol ige szó is (Sjögrén után Hunfalvy Pál).”

 

Varga Csaba nagyon szépen kimutatta hogy a Szittya, Szkíta név a nyíl használatára utaló fogalom. Ez a süt, mint fegyvert elsütni. Egyben tartalmazza a suhanás fogalmát, amely egy nyílvessző kilövésekor, elsütésekor keletkező hang. A szityeg (szotyog), zityeg (zötyög), csiszeg (csoszog) mind súrlódás, csiszolás által keletkezett hang kifejezője. (Lásd Cz-F Suh gyököket tartalmazó szavakat, Suhad, Suhan, Suhint stb.) S->Z átalakulással SuHaN->ZuHaN. Erről Varga Csaba így irt: „A „szkít|a” szó alapszava: süt, értsd: fegyvert elsüt (ld. a SÜT1 címszót (*a Cz-F szótárban)). Képzése: sü-t (mint lá-t, ve-t), s úgy értendő, hogy süvítést hoz létre. Ugyanis a kilőtt nyílvessző süvítő hangot hallat. A süt szó „s” hangja „szk” is volt a régiségben, tehát eszerint: süt > szküt, mely szó „a” végződéssel: szküt|a. (…) tehát a szkíta szó jelentése: sütő, azaz fegyvert elsütő, értelemszerűen: nyilazó, nyilas. A fentiekből következik, hogy a szkíta szó nem közvetlen népnév, hanem jellemző fegyvernem szerinti megnevezés. Mondjuk azt is rájuk, hogy „íjfeszítők”.” (Lásd Varga Csaba Szkíta, Szak szó jelentése, Az ősnyelv titkaiból. Czakó Gábor – Szabir és szolga. Lásd még Cz-F Szak és Szittya 2. szócikkét.) (Lásd Barabási László – Hol vagytok Székelyek?, 2005, Népek és nyelvek fejezetét.)

 

A lövés, lőni Angol „shoot” (Ami egy az egyben a Magyar süt!!!), Walesi „saethu”, Német „schießen”, Holland „schieten”, Dán és Norvég „skyde, skyte”, Svéd „skjuta”, Lett és Litván „šaut, šaudyti”. S ha a Szittya nyilast, nyilazót jelent, amit még íjásznak is mondhatunk, akkor magától érthetődő a következő gondolatfonal, miszerint Jász íjász jelentésű és Jászia->Gyászia->Dácia. Így, Dákia = Szákia = Szkítia!!! (Buddha = Shakyamuni, Sákják bölcse!) A Jásznak létezett Gyász, Gász változata. G->J, SZ->T váltással: JáSZ->GáSZ->GóT (Géta). (Lásd második rész) GY, G->D példák: figyel – fidel, kengyel – kendel, galamb – dalamb. A Jász – Gász->gaz torzulás ugyan csak érdekes. Egyes nemzetek így fejezik ki a rétet, mezőt, gyepűt. Például Francia „gazon”, Orosz, Ukrán „gazon” (газон), Fehérorosz „hazon” (газон). (Ez Angolul „lawn” vagy „turf”) GaZ->GóT. Még egy példa hogy a pusztai népekre értették e neveket.

 

GóT<->DáK<->GáT. Hogy végére legyen a csattanó, nem csak a DáK<->KáD, aKaD, akadály értelmezés lehetséges. Különben a DáK<->QuaD. Ők a Kvádok, akiket a Markománnokkal említenek együtt. Hanem egy GóT<->GáT összefüggés is fenn áll. A Gót, Géta „Gautar, Gutar, Götar” név alatt is megtalálható. Ezek után már könnyű a hangzósítás: G-T-R GáTőR, GáTúR, GáTuRa! A gát Angolul „dam”, Német „damm”, Dán „dæmning”, Svéd „dammen”, Ír „damba”, Észt „tamm”, Olasz „diga”(!). Az Olasz őrizte meg leghűbben az eredeti alakot. A többi fogalmak kiadják a Dánok nevét! Gondoljuk csak el, a gát is kimagaslik akár a daganat, akár a szék, a szeg. Ezennel GáTőR GáTőRS, ami kiadja az Agathürsz, Agathyrsz nevet. GáTőR GáTőRS – aGaThüRS! Ők voltak a Gáturak, a gátolok. Érdemes még figyelembe venni: SaGiTTaRiuS aGaTHiRS. SaGiTTa – GiTTa – GéTa (GóT) („S” elhagyásával). Ahogy hangugrással aGaTHiRS aCaTHiRS eTRuSC. Ami később Tusc, Tosc, mai Toszkána. TuSC – TüSKe. Angol „tusc” az agyar! Csehül és Szlovákul ez „tesák”. Mindegyik fog-alom (tüske, fog, agyar) hegyességet, csúcsosodást, élességet mutat. (aCaTHiRS aKaTZiR. Lásd második rész) GuTaR GáTőR – HaTáR! Tájnyelven és régiesen, hotár (Gothar, Götar). Tüske Izlandul „gaddur”! (ToSC – SCoT SCiT!)

 

A GóT GáT „angolosan” „GaTe” (géjt), ami kaput jelent. (Kapu kapu-dán) A kapu Lettül „vārti”, Litvánul „vartai”, Észtül „värav”. Ez a Magyar várta! Vár – Várta. V->P váltással VáRTa – PoRTa. Ami Latin nyelveken a kapu. A várták magaslatokon, bérceken helyezkedtek el. Ezeket fokoknak, székeknek (szegeknek) is nevezték. Például a legismertebb a Fogaras. FoGaRaS FoKőRS. Itt nem kizárható a Dentu Magyarok kapcsolata! A „dent” Latinul fogat jelent. A Magyar-> M-agyar agyar<->ragyo, ragyog-ó. Ez Angolul „fang”, „magyarosan” „fong”, az fog. Ezáltal a Dentu lehet Dentia – Detia – Datia Dacia. A „den” az mint a Denmark-ban. DeNTu<->TüND! Ez a tündöklés, tündér gyöke. Európai nyelvekben a nap gyökét a ragyogás fogalmához vezetik vissza. Erdélyt Tündérországnak hívták! A TüNDéR DiNGiR Sumérban! A sugár Latinul radius=”ragyos”, ragyogás! (Lásd Cz-F gát, gátor, gád, tünd) (Lásd itt, itt és Végvári József)

 

Bökkenőként, léteznek Dákok Amerikában is! Ők a Dakoták. A Dak-, Dakota szövetségest jelent!!! A másik két testvérnép, szövetséges a Lakota és a Nakota. Ezenkívül, Gót nyelven a kun(!!!) (kuni, kunja) szövetséges, nembeli, törzsbeli és rokon jelentésű. A klán szó, a kun „L” vendéghanggal! Angolul a „kin, akin” nem más mint a ro-kon! K-N->G-N, GéN. „Németes” kiejtéssel ez pont „gehen”, ami megy. GéN<->MaG->MaGY, MeGY. Ami átmegy, átöröklődik. A Szanszkrit „gotra” megegyezik e értelmekkel (törzs(beli), nemzetség, leszármazott). A szövetség a szövés fogalmából ered. Sző – szövés – szövet – szövetség. Ez az Angol „cloth”, Dán „klud”, Norvég „klut” (KeLTa!), Ír „éadach”, Holland „doek”, Svéd „duk” (DáK!), Német „tuch” (Dutch, Deutsch!). És Finn „kangas” (KaNGaR HuNGaR!). Ez a textília, textúra fogalmát meríti ki, mivel a szövetszálak egymáshoz tákolva, avagy illesztve vannak!

 

A vizsgált nevek mind, mind a Magyarságra utalnak! A szik, a mag és héj minőségre. Gondoljunk csak egy személynévnek mely sok változata lehetséges. Például: Erzsébet – Erzsike, Erzsi, Erzsó, Böbe, Bözsi, Beti, Zsóka. Mind ezen, tárgyalt nevek, a Magyar nyelv, a MAG nyelv szabályrendszerűsége szerint keletkeztek, alakultak. Ezért is csak a MAG nyelv fejtheti meg őket nagy pontossággal, más nyelvek csak részlegesen. A kérdésben lévő nevek nem feltétlenül nemzeteket, nemzetségeket jelölnek, társadalmi réteg is lehet. Például: betyárok (betyár – bojtár), hajdúk (hajdú – hajtó) vagy akár a bojárok (bojár – bajol). A szórványmagyarok nemzetisége sem a „szórvány”, az csak jelző! Dákok, Gótok, Agathürszök, ők voltak a gát építők, a gát őrzők. Emberek voltak ők a gáton, álltak hősiesen a vártán, akár már a vízözön idején. A Magyar ősmúlt sokkal mélyebbre nyúl vissza mint hinnénk. Kiss Dénes mutatott rá, hogy például a „megúszni” kifejezés erre az időre vezethető vissza, mikor az embereknek a víz nagy részét alkotta életüknek. S mivel úszni nehezebb mint csónakázni, ez szülhette a kifejezést. Hasonló a „megjárni”. Járni, gyalogolni nehezebb mint lovagolni. Mind két szófordulat kellemetlenséget tár elénk. Most már csak azt kell kihámozni hogy a Dák, Gót, Agathürsz hogyan vállt ki a Magyar nemzetből. Lehet ez egy újabb végtelen vitákat burjánzó történelmi útvesztő... De az kétségen kívül áll, hogy a Magyar nemzet teste részének tekinthetők. Másképp nem is lehetne, más nem is volt. Később e népek (gátőrök, gátőrzők) a Varég, Várág(i), Varang, Várhun(g), Várkony, Uarhun (Őrhun), Avar! S nem utolsó sorban a Végung, a Viking! A „hivatalos értelmezések” az utóbbi két-, háromszáz évben kitalált történelemhamisítás, a peremvidékekre betelepített rabszolgák „nemzeti önazonosságát” igazoló habdumák.

 

MIÉRT NEM EZT TANÍTJÁK AZ ISKOLÁKBAN??? Egy hatalom soha sem fogja a megszállott nemzetek igazi őstörténetét tanítani saját intézményeiben. Az Igazság ártalmas a hatalom részére s csak a saját szája íze szerinti „hivatalos valóságot” hajlandó kitárni a nagyközönségnek. Ez, finoman szólva, emberiség ellen elkövetett bűncselekmény! A Magyar ősnyelv, a MAG-NYELV. Ugyan olyan mint a hét alaphang (Do, ré, mi, fá, szó, lá, szi.) vagy a három alapszín (Piros, zöld, kék. Angolul RGB – Red, Green, Bule.) Olyan akár a fizikai, biológiai, kémiai törvények. Ez a Természet nyelve, ahogy már Magyar Adorján is megállapította. Ezért megsemmisíthetetlen. Az örökkévalóságból táplálkozik és oda is nyúl vissza.

 

Eléggé szánalmas, ahogyan egyesek kisajátítják a Magyar múltat. Anyagias szemléletük miatt azt hívén, ha innen átteszik oda, akkor nekünk semmi sem marad. Ez nem olyan mint az ellopott szajré! Aztán fonákjára fordítják, hogy mi vagyunk az átvevők, s onnan származtatják a Magyart s műveltségét, ahol soha sem volt. Kihelyezik az őshonost és behelyezik a kakukk tojást! A Magyar egy Nyilas műveltség (Sagittarius). Ők pedig ezt a szellemiséget se nem testesítik, se nem képesek valaha megtestesíteni. Magukévá tenni teljesen képtelenek. Amit eme népességek felöltenek, az a Bak (BuK, BuKó) szellemiség. Annak is egy nagyon elfajult fajtája. (A telhetetlen, mindent felevő kecske. Lásd „A félig megnyúzott bakkecske” meséjét.) Az Élet, az Igazság és az emberiség ellenségeivel nincs mit beszélni! Előre kitervelt rögeszmék végrehajtói. Önámításukból nem lehet őket kiábrándítani. A hazug meg van szentül győződve hogy meghazudják, a tolvaj meg hogy meglopják. Akárhogy: Egy az Isten, Egy az Igazság!

 

 

AZ IGAZSÁGOT MÉG AKKOR IS EL KELL FOGADNI,

HA AZ A MAGYARSÁGNAK KEDVEZ.”

Grandpierre K. Endre (1916 – 2003, író, költő, gondolkodó és magyarságkutató)

 

 

A K I   N E M   H I S Z I ,  J Á R J O N   U T Á N A ! ! !

 

 

Hivatkozások: Czuczor Gergely, Fogarasi János: A magyar nyelv szótára. [1862.]

Magay Tamás, Országh László: Angol-magyar, Magyar-angol kéziszótár (1993).

Helységnévtárak: erdélyi & moldovai, határon túli, belső magyarországi. Olasz értelmező szótár,

Angol értelmező szótár, Többnyelvű Szótár, Európai szófordító, Wikiszótár

 

Ajánlott források: Ősi Európa - Boór Ferenc, Zentai Ákos (Magyar Ősmúlt & Ősnyelv), Varga Csaba munkái,

Az Ősnyelv, Varga Csaba (Magyar Ősnyelv & Ősmúlt), Varga Géza - Magyar Hieroglif Írás,

Borbola János - Egyiptomi ősmagyar nyelv, Darai Lajos - Európa mi vagyunk!, Czakó Gábor,

Végvári József, Grandpierre Atilla, Magyarságismeret Alapjai, Szakrális Földrajz,

Szakrális Uralom – Archiregnum, Tamana – Ősnyelv kutatás, Őstörténet és ősmúlt - Okrona Tamás

 

>>> EREDETI CIKK <<

 

szekelyfold_hadak_utja.jpg

 

agathyrs_gatorzok_02.jpg

196 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maghon.blog.hu/api/trackback/id/tr9715322300

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2019.12.30. 18:05:07

Itten Nagypeti asszongya pagonyokat tartottak fenn a regi magyarok. Ez valami erdos reszt jelent. Ez nem veletlenul a pogany, pagan szo? :)

~ 14:50
www.youtube.com/watch?v=jJqwWl6bZ3M

Az angol pagan-t visszavezetik a latin pagus-hoz.
en.wiktionary.org/wiki/pagan#Etymology
en.wiktionary.org/wiki/paganus#Latin

en.wiktionary.org/wiki/pagus#Latin

Ami regiot, reluletet es egyben videket jelent.

Ennek gyoke a pehg. Figyeld meg lennebb azt is irja hogy palus! Ami oszlopot jelent. (PaLuS<->oSZLoP) Ez abgolul slope, de pole is. A Pole, Lengyelt jelent!

en.wiktionary.org/wiki/Reconstruction:Proto-Indo-European/peh%E2%82%82%C7%B5-#Alternative_forms

A Gorognel meg azt irja hogy Angol fang! :) S a pagos meg hegyorom, hago :)
en.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B9#Ancient_Greek

Pole - wall - fal.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.01. 19:51:47

www.youtube.com/watch?v=QzMDDbtShaE

tennap feltettem 2 szelestey videot ami eltunt jutubrol s telleg azt ekrtek hogy kojekknek valao e a video vagy nem?

mifele hujjeseg? a sok szar a tevebe az a kojkeknek valko s ha en felteszek egy ostrorczit kkor mit tegyekj be? nem kojkeknek valo? vagy kojkeknek? s akkor a felnotteknek hogy?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.02. 12:43:55

glosbe.com/fa/en/%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87

a haz az honneee vagy mi XD

vagyes az esztorhzyak akkor draconosok votak XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.02. 12:52:10

1532v33ra teve eszterhazy ferencz akitol jonnek a nagyobbak

+33 mar solyman

s az osuk ''salamon''

ezek csak ugy laccanak]

1532-969=563

562v3 avarok vs Frankok [eszteryek ''frknoiak'']

-100 ev avarokot uzik ''a bar-okot'' a griffek/grofok

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.05. 13:42:45

www.youtube.com/watch?v=uv-yZkRd0fE

vmit atlantiszosznak decz 20 tettek fel solszticsekor

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.07. 11:02:53

divany.hu/vilagom/2020/01/07/madefalvi-veszedelem/

''Divany'' kategoryba teszik elvezzed a krimit;
amugy mso tlatom jan 7iken vot

Atilla nap jan 7 Antal 17; vagye svalszeg az van hogy Atila/Atlan

osztan az amit Egeto Gergelyek mondtak ezelott [egy nagymagayr oldalon lattam csak osztan ne,mtom honnet szedik] hogy az Atilla nap majus 21 vot ami ma Koszti napja

majus 22 viszont egy masik Ilona napja [az aguszt 18 mellett]

jan 14v4v24 [3 konyvet lattam ahol a Munkats atadasat igy teszik nem en irom 3 fele keppen]

jan 17 Ilona kivonul a nemetek be 168

ez 76 evre made-falvatol - 53 = 1711 rakocz definitive lives hungari febr

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.08. 14:42:11

www.youtube.com/watch?v=h1jHggvQc88

csinalok mud videot XD

--

nem monod hol kapk ecceru programot video csinalot ami HDbe csinalja?
--

ez a regibb muvi maker

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.09. 10:21:43

www.youtube.com/watch?v=XHUduIz2Jhs&list=PLw06lDGlZzZdmTkdnBjoXr4qwnzrAowq-&index=27&t=0s

egy muddos listajaba vot a karpatokrol valami

a roman mar happog hogy pro-magyar az sozveg stb + szlav jelenik meg hogy a bazin az slzav stb

osztan valami magyar a videoba dumal ki tuggya mien hujesegeket mondatnak vele

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.09. 10:31:36

www.youtube.com/watch?v=ryLJjHYCFf0
Zamorol a roman lassuk miket szedett essze
--
azt izelem mintha nem jutot volna eszembe hog a csik-somlyo se veletlenul vot kivalsztav kereszkenyekdni

nem zamolksis ez es?

csik szik SML

az hogy azt unepelik hogy jano zsigat megvertek a szikulok mert unitarianra akarta teritteni oket az kamu meg mashol es irjak nem en mondom - de lehet maskepp benne valami stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.10. 17:05:00

www.youtube.com/watch?v=ZppsjioUANM&list=WL&index=4

a csoro azt nyomja hogy a feneicianok votak az originalok s az irek

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.10. 20:15:21

szkitia.blog.hu/2020/01/06/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_374

eszerakom mennyure tom

micsinas zember? megfatral eiszen? XD itt -16 vot a mut ejjel

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.14. 17:17:33

szkitia.blog.hu/2020/01/11/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_924

na koszti=atilla s gzizi s helena az anyja stb

alol mert elobb varialtam egy darabig

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.18. 00:32:01

szkitia.blog.hu/2020/01/11/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_924

alo meg ez az

hyrcani kaukaz kaspi de egy 17ik sz-i angol fodlrajkonyvbe hercynian woods a karpatok

stb achilles varday laczy kzl

laccik ez az

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.20. 13:13:45

www.youtube.com/watch?v=DuXn4zNcHnI&list=PLvHMC_t2ji5OK0pQP-ci_oWqUYNBl5GsV&index=15&t=3156s

nesze meg laccik a a 3 komentem? me a 3ikot mikro beirtam 2 oraja eltunt msot ugy latom en legalabbes ott van de lasuk neked mutassa e?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.20. 15:40:31

www.youtube.com/watch?v=DuXn4zNcHnI&list=PLvHMC_t2ji5OK0pQP-ci_oWqUYNBl5GsV&index=15&t=3156s

na telifostam 6 koment [haabr mintha az elebb 8 lett volna]

nezeg laccik Tiga? merre vagy amugy? aluszol eiszen

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.20. 22:59:33

Tsigam elv-tars merre vagy?

csek aut

csabi gorogbe tokoly avarok tokolyek arva vara

alol

szkitia.blog.hu/2020/01/19/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_900

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.30. 15:57:29

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

bato anna naplajit s iszter palkot suzlete akkor

caka azt nmtom hogy ha szuz mari napja akkro ki az anya apa stb XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.30. 18:58:50

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

nesze meg'
a Slank czimebre 3 tsillag

a griffes indas iszterhazyba meg 3 virag

s akkor az atlilla szobor a viraggal tulnbal osztrakiaba?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.31. 12:14:10

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

nyomom ne

a gepem es migyar megall annyit nyomtam ullacik vagy kimelegedet vagy a fag yhabar nem vot csak - 12 XD

=--

ott pepin tok stb-nel laccik

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.31. 12:14:51

csak az izebe gabalyodtam [volna] bele hogy akkor iszter pal s anna stb ki az anya apa s fi afoleg ha jezus maris az anyja anna XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.31. 13:27:08

az Akos csalad - ugy irja ennek a ''kadett'' brancsai a Pelsoczi s a Bebek

itt erdekes hogy Kos formaju a Bebek de a Kos nev az A-Kos ba van benne; aminek a halak vannak, miert halak?

''vizonto---jan-febr---halak---febr-marcz''----kos---marcz-april

-------------

vagy inkabb a Bakkra es hasonlitt az a kereztbolkijovo valami a Szarva

szovla itt midnenkeppen a Jeiz dolgo van bakk-kosig

ezek Jezeusok

---

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.31. 13:27:29

mere vagy Tisga ember micsinas zmongya vmit??

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.01.31. 18:42:14

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

nesze meg Ts

az eleje uta

karoberthoval es talal atilla s naplaji

s 1762 Szileziai??? pont szilezia mikor nyomom a szulest [mar nam enXD]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 09:53:41

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

nesze meg Ts
--

a szollo angolu GRAPE!!!!! men nem szosz??
---

szoloskert anna s iszter miki s gripho szaxonia [az akko e-szexx] XD

---

a kozepenel kb'
'---

1636 Somlyai Báthory Anna Gróf Iszterházy Miklósnál/Zamolksis ''Szöllős kertet ad neki'', s/majd születik Iszter Pál(os) s/vagy Nap(os) Lajos/Sol-eil
-
747 Nagy Károly/Karcsi/Kerecsen Születik ''Bertától''/Birth // 748 Grypho Szaxóniába/''szaműzetésbe''
=
889/888 Hungárok Pannóniába Álmos-Chussállal/Zamolksis

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 09:54:11

ja s akkor grifo griffes iszterek s grof = SZOLO AZAZ SUZLOK

Magurasok latode

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 10:02:00

+ akkor a cresa [S-f -grif ] az boltsoide vagy miett es mongyak nap-kozi? kozszti-napolis vagy mi?XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:15:23

szkitia.blog.hu/2020/01/27/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_864

Magatyrsz Tsiga ne

u ott kozpene

123 ev + atilla annyit elt

tokoly s hunadyi laczi hajnalba marcz 13-14

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:17:33

amugy a ''germen'' aszem Mag vag yvalami

s amugy es a romai czimer SPQR az spora szpr-odas stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:31:47

747 Nagy Károly/Karcsi/Kerecsen Születik ''Bertától''/Birth // 748 Grypho Szaxóniába/''száműzetésbe''
=
889/888 Hungárok Pannóniába Álmos-Chussállal/Zamolksis

szam-uzetes es zamol-ksis XD

miert ''szam-uzetes'' a szamuzetes?

szamoltak a kalendart/kalandoztak a Galantai iszterek?XD

itt ez van valszeg XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:43:12

ez SANCTUS lODOVICUSNAK NEM LENNE JO TANULMANY?

1332 Ecsed/Etzet /1334 marcz 13/domenica-judica/passzio-vasarnap Hűség vára Báthoryak - ''Karolytol''

--
1334 + 123 = 1457 Hunyadi Laszlot ''elfogjak marcz 14 lefejezik marcz 17 a Szent Gyorgy-teren a Fris palotaval szembe [''4-szer sujt le a hoher'' <---''koronazast kodol''] s marcz 18 hajnalba temetik a Jezus-teste templomba 32 nemes melle akiket Zsigmond anno lefejezett'' [22o] ] <--- ő a ''33ik'' akkor, s amugy Matyas a 33v34-ik kiraj, es 1485 s 1487-be ''a 33. es a 34.-ik hadaval megy Nemetujhely/Betsujhely ellen'' [gbx, kriza 126o]
====

jEZUS SZENVEDESENEK KEZDETE ASZEM A PASZIO VASNAP

S HUNAYDI LACZINAK?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:43:54

BE ES IROK bOR fERI DOKTORHOZ HOGY MONGY AMEG SZANTAINK xd

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 11:48:18

www.youtube.com/watch?v=TWqHdrDEXSA

nessze meg Tsiga laccik e ? [2 koment] me nehogy Feri ba es blokkolt volna edig s nem tudom [tudod a JUtub essze van paszvah , ha beirsz neked mutassa , de masik csatonarol nem laccik ha blokkoltak]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.01. 15:50:58

Tsigaaaaaaaaaa! ne bujja el na! ha lehet varja d avilag veged nem mennyel Jezag Feri ba utan semmi se fix latoid eleget!! XD

Zamojszki/Zamolksis Jan(y)oshoz ''polak fokanczellarhoz''/Hetu-man-hoz; a mennyegzo juni 12v13
-

eszembe jutot hogy olalkodik s lopakodik XD

s ugy evlach/blach/polach

vagyre saz olah = polak
--
+ a regi nevik Lechia a romanok LESnek mongyak okot

Les olalkodik lopakodok XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.02. 21:50:19

youtu.be/B3-G4_316IE?list=PL2OSZzAJyoB37YFwbFJiTiKN4zKK-N2bV&t=1852
a hajudk es nomadok votak vammi?

vhol van egy szoveh hogy ''hosszas vadorlas utan visszatertak magyarorsagba az botskai angyalai, mert jamborok vitak azer votak angyalok''

az ijen szovegeket miett nem nezek ezek es?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.02. 21:54:12

nesze meg;

ebbe ''Szollo'' dologba van valami; szolsokert batho annanak, 1692 ilona tolkajba ferb 2, 1607 botskait temetik atvisizk a tiszan s tokajba ferb 6-7 1607, s rakoczi sallanknal de ami szollosi terseg [ottt a czimerbe es] 1711 ferb 11v21
--

s azutan jutott eszembe hogy GRAPE!! ha szollo [nem es tttam eddig h angolu igy mongyak mind a grefuitra godolsz]

1688 ilona munkats jan 14-17 majd ferbuarba elhagja vegleg

s kik az ostromlok/?? Karaffa s Kaprara! fakk! mi?

szollot szdtek vagy suzletk ?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.02. 21:55:20

s akkor a karp-at szolo? vagy bolcsho? chersonesz/cressa

s a ponty carp angolu es nemcsak romanu

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.03. 12:17:11

na Tsiga! megvannak az agaturszek!!!!!!XD

trajan k,unlaczi detzebal atilla s iloan munkats 53 ewv kaaaffa s kaprara [=GRAPE SZOLLO]

legalol de esza hanytam mert most irtam kel mennyek a oliklonikara]

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.03. 14:50:48

youtu.be/DrSk5RgS1XA?t=2256

Kamill post most emlitti hogy a szent gremajn var az valami ibolya feny mitom mi volt

38 percz korul de odatettem a linket

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.04. 11:16:22

hu.wikipedia.org/wiki/Debreceni_csata_(1317)

debtzn dozsa vs borsa kopasz

tar-jan vagy borisz vs detzebal/r [s h-n-r]

--
meg nem tiszta de laccik ez az

az a batho anna iszter pal laji kunlaczi igen, csak ott a trakjan stb-nel nemtom meg

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

<--- amugy ne mijen linket tett a ''renczer'' a linkbe ''889'' XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.04. 12:11:19

kb kozepen

grifo s karcsi - norisz 1156 s uldin s mind a 2 heleyen ''csalassal az aldunanal var''

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.04. 14:39:08

fakkk! nesze meg meg lehet peter czar az 1es [rakoczi haverja asszem akarja a polak koronat neki =rablomese]

erdekes ont 36 evre 1626tol szuletik es mar nem meglepo 53 evet elt

+ dzsengisz
--

s 1227 dzsengis zhal ilona napjan - 1672 szuletik i.oeter tzar = 445 atilla XD

fakk

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 09:17:19

youtu.be/da--V0Loys0?t=5161

Gergelynel reakiabaltak fentrol mikor a szent istvan eneket kezdtek XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 10:22:35

nezeg ott a hindu kushnal es mien katyvasz lehet a ''forrasokba'' ''outer oczena'' s a red tengert se tuggyal stb

books.google.ro/books?id=to8DCwAAQBAJ&pg=PA86&dq=hindu+kush+named+red&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwiq85SYibrnAhWazMQBHTgzAtEQ6AEIKTAA#v=onepage&q=hindu%20kush%20named%20red&f=false

aze nezem me csak ugy eszembe jutott hog ya hindu kush az nem ha a nap=kun [d] s a kos az nap iszterkor jegy;

1608 batho gabi viragvasnapkor fejedelem marcz 30 [a gabriel nap marcz 24 v 26] - 326 alex atkel a hindu kushon = 1282 kun laczi vs olda-myr ''hold tavi csata''

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 10:24:16

+ 323 hal Alex;

s a 323 ugy emegvan mar 1 eve lattam kunlaczi hal kereszeg-nel varad 1290+323= 1613 batho gabpr hal varad velencze utca malo-patak Petze

s kunlaciz utan 1290 ''velenczes andras'' stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 18:11:21

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

matatgatom

ahbar olyaaok vannak ember hogy behuzok egy sorra hatteret s nem veszem eszre s alabb a fel oldal behuzta s utanna nem tom kivennei ujra kell irjam

valszeg me lassu a gepoem s en meg kapkodok vmit felre nyomok

s osztan az ide g elkap nincs mar turelmem bajolni

lassan mejen
---

micsinasz irrjal vmit kozbestb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 18:48:10

''Abarisz hyper-boreus magus egy Nyillon/-al erkezett Gorogorszagba'' [37o ''Apollotol tsuda nyillat'' - valszeg N-Apollotol gbx]

s Grypho/Grippo = Ch-Aba-r-isz
=======

s akkor a Hyper-boreus mia?

GHK griff gripho [ugy rijak Grippo a kronikakba csak en irtam igyhogy Grypho de jo lett latode]

s Grape szollo

G/J-ABAR/PER-BOR-EUS

GABOR GRAPE SZOLLO

S AMUgy a karp-at abba a beed /pat =agy es bene van vagyes karpat = szulo/szollo medencze

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 18:49:20

s iuzter pal marcz 26 hal marcz 26 v 24 gabor archendzsel napja

ot van akkor

amugy azutan jutott eszemneb jezi ha decz 25 szuewtik - 9 honap marcz 25 1 nappal halt iszter pal

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.05. 18:50:45

grape/gabor birth/bathory XD

s lehet nem ve;letlen akkor hogy agsuzt 15 suzleik mint NAPO

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.06. 16:51:20

na habar ezt man irtam neked

nagybetuvel rakocz= bathory = iszterhazy

rohal birth stb

grape-k grofok szollosok

kb kozpene

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.06. 19:30:02

ja s akkor Grorog orszagrol leesik a a tantusz?XD

Grecce f=S

Kressa Bolcsode vagy Kreszcsent Npovekedes vagy Grape az es

ezert akkor ''minden az isten phasza es'' kultura stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.09. 07:46:42

www.youtube.com/watch?v=nEBMRNHriHE

lassuksza mit mond a kal- gyokrol D

nem tom maig se hogy Kal-man mi akar lenni

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.09. 12:37:45

Tsiga valamijo napos vs palos kepet tucce kirajoknak kene stb agatyrszzek egi torzs stb kb tod mien kene

?

nem kapk mind olyan hujje hororok

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.09. 14:57:50

az juta eszembe ha GRP szuletes szollo;

nem gabriel arkanygyal visiz a hirt marinak hogy suzlni fog [jezus dolog]??

s akkor batho zsiga pragaba a frigy utan 1596 aguszt 6 utan akkor szulni ment vagy mi? [odafut rudihoz hogy el akar vallniXD]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.09. 15:07:03

en.wikipedia.org/wiki/Annunciation

NE LATODE [HABAR TE LEHET TOD EZT NEKEM CSAK REMLETT]

Gabriel anunczalja MARIT HOGY SUZLNI FOG

------

BATHO GABI;

1589 szul aguszt 15 - 1166 Denes veri Branaszt [elore erre gondoltam s onnet ugrott be a praga stb, mert angolu Born] = 423

423 hal Honor ravennaba agszt 15

1166-423 743 [karcsinak van 741-744-ig szul. adat s + a 7474es]

na ez ma vmalmi mi?XD
--
S dENES hALMOT EMEEL 1166 MIKRO VERI GABRASZT S BRANASZT
0-----

nezem Bporn XD Gergelyt [a nevibe benne van mi?] mikor emlegeti hogy Halmot emelnek Atilla halalakor mikro nem tudjak hogy temesek el

az elso reszbe aszm
www.youtube.com/watch?v=EtklLUgjm48&list=PLvHMC_t2ji5MNzruV5TtKqVDvyflD4sRU&index=5

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.10. 21:24:20

www.mediafire.com/view/rtnrr3h0lpncns7/Bathory-Rakocz-Iszterhazy.jpg

kivagtma a salnkos kepet

tegyed czimerbe stb

egyesitett bathory rakoczi iszter czimer

vhollattam batho s rakocz egyesitettet ez most jobb XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.10. 21:26:27

ja figyeld meg a bal felibe a czerka tetejen 3-as kerezt [helmecz 3 kuria ''hammas kad felett all batho anna''
s szembe a masik czrerka [unnezki ez reformat a amsik valszeg katolik akkor] azon olyan sundisznyo-szeru ''gomolya'' van amilyen a Nap a bathory zsiga 1595 os akcziuojanal ahol a telitet naptol megy az ustokos a zures nap vagy hold fele

--

ha ez nem kodol megint valami semmi se

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.11. 15:31:20

Tsakany nesze meg; meg egy tseppet kzoelebb Agatyrsziahoz XD

Diszabul csakanyhoz zemarchus megy de kirmiz 2 turk neylven = Pirops

Atillahoz meg Priszkos s a difi 117 ev hal Trajan

--

csek aut legalol

szkitia.blog.hu/2020/02/01/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_889
=======

micsinas zember sozlljal vmit na meghaltale ne kotyagoskjoggy!!

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.11. 23:20:08

youtu.be/tdFMl28qpwQ?t=2070

Maotun batyod mutogassa a kamu bizanczi-velenczei fekete pofakot ''i rakocz gyorgy'' stb
ezektol a kepketol mar rosszul vok

www.facebook.com/maotunistvan.kiss

ugy nez ki atvaltott hun-xiongnu-bol kereszteny korszakra a feszbukjan es laccik

az imelczime megvan e neked?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.15. 18:39:20

Geczyt figyelede a feszbukkot es bezarta miutan annak a csaladnak a allammaffia a gyermeket elvitte; mos tnem pattog hogy ''igy kell csinalni baszmek stb'' + posta es csenbe van stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.16. 13:03:30

nsze meg Tisga

karcsi halala s magayr karcsi kroonazasa 496 evre van ami klovis keresztelese evszmaa stb

legalol

oszehanytam de lacik

szkitia.blog.hu/2020/02/09/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_267

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.16. 16:18:37

www.youtube.com/watch?v=da--V0Loys0&list=PLPbe3fklU34_CeTX963D5xhCZq3Qvm0WR&index=2&t=3450s

Gergelyt se nezed Tsiga micsinasz? a jutubon se latom aktiv vagy?/ ne bujjal el a vagy bojtolsz vammi?

beitam Feribahoz es mar csomoszor

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.17. 21:31:20

szkitia.blog.hu/2020/02/09/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_267

alol eszehanyva de laccik;

Klovis Kloud-ovicus Felho Avarok Grifek es Kod [Fo] s Dintzoirikus s + unnezki klodovig = batho gabi s borisz

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.19. 14:18:22

www.youtube.com/watch?v=Ja4qCg8kGp0

nem a magayr hanem a feher ''ag jott be'' stb joves mnes

amugy a komentelok valszeg eddig valami robot programmal es meg lehet csinalni - az osszes csatornan semmi nincs ; vagy valalik megcsinalnak 10 csatornat s azzal beirnak ezt az t s annyi

pofad leszakad mekkora zarlatot tudnak csinalni hogy most es csak a ''3000 evet'emlegetik s Fomenkorol egy mukk se

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.20. 21:35:53

szkitia.blog.hu/2020/02/09/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_267

Tsaky Tsaky ebreszto ne gemberedj meg helo! XD

vege a zimanak jon a prima-veraXD

--

majnem a kozepenel Fagyosok KOldok s Nagy Alexandorex

vagankodok

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.02.22. 11:08:25

szkitia.blog.hu/2020/02/09/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_267

dunkan Mc Cloud extended
--
na Tsiga baratom beked/somlyai kene haggyalak az Ekinoxig [eiszen XD] pihenje addig osztan valamit mozdulj XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.22. 18:05:12

micsiasz Tsiga? fasza Fenyunep van mi?>XD

mejek karantinba me az egyik nogyogyasszal kontaktba votam unnzeki XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.25. 16:24:35

nessze meg Tsiga;

423 Honor hal Ravennaba agustz 15 + 1064 [532x2]= 1487 Hollos Matyi okuplja Bets-ujhleyt aguszt 14-17

1487+532 = 2019 Kovid oktoberbe asozngyak indult XD

-
raven hollo corb corvus

korona kor virus XD

osztan korova osztan slzavul tehen

translate.google.ro/#view=home&op=translate&sl=hu&tl=ru&text=teh%C3%A9n
-

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.25. 16:32:25

hu.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pand%C3%A9mia

nem okto hanem nov 17 s ''55 eves vot'';

955+532=1487+532

www.theguardian.com/world/2020/mar/13/first-covid-19-case-happened-in-november-china-government-records-show-report
---

1608 korona visszakerul juni 17 s szetn erzse napjan nov 17v19 koronaz ''2ik matyi'' - 300 ev robi karcsi 1308 szinten nov 17
---
1095 halt laczi july 29 de a napja juni 17v27+153nap=nov 17
--
1596 [3x532] - 2019 = 423 ravenna crow varju voron [Varanno amugy akkor ahol frigyel batho erzse s nady s a nagybatyja az ecsedi az es ravenna valszeg]
--
423+53 Odoaker/Odavakar [vaca=tehen] romai birodalom vege

1487+53 53 evesen halt szapolyai buda foglalas aguszt 29 [s july 17-22 ''july-ferb a Korona honapja'']

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.25. 16:33:18

www.mediafire.com/file/oh9kh0zyb8gi3tj/Wuhan_400.rar/file

tedd ki a videod ala [me latom csinalsz vmkiet] ket konyvbol a lapokot kiszedtem ''prediktzion''

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2020.03.29. 17:07:03

youtu.be/KzXhnhDDRMc?list=WL&t=1955

EZ Aszongya egyiptbe vota feher haz s piros; a feher ber het; de ber vagy akar a parao a zfehr

vagy ber hand az csore kezzel vayes ber het az csore fejjel lehet akkor kalugyerek vagy tartarok
süti beállítások módosítása