Szakrális Uralom

"Aki történetet ír, módját ejti annak, hogy a múlttól megszabaduljon." -Goethe +++++++++++++++++++++ Magyar ősmúlt, történelem hamisítás, kitalált középkor. Hamis történelem.

Új hozzászóllások

=>>>EXTRA HUNGARIAM NON EST VITA, SI EST VITA, NON EST ITA.<<<=

2015.12.06. 00:03 Vágtázó Csiga

SZAKRÁLIS URALOM - A BEAVATÁS ÚTJA

szakralis_uralom_szkitia.jpg

 

És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.”

(Jelenesek 6:2)

 

 

A Szakralis Uralom nem potyog csak úgy az égből, se nem mindennapi. Azért mert valaki kikiáltatja magát szakralisnak, netán szentnek attól még nem az. A majomkodás korszakában élünk, ez a Teremtés félreértelmezéséből vagy értetlenségéből fakad. A Teremtésben mindennek megvan a saját szerepe és helye. Az embernek is meg lenne, csak mintha egyesek ezt nem akarnák elfogadni, vagy inkább elvállalni. Az ember azért születik hogy emberséget tanuljon, ezt csak a Természetes minták által lehet. Ehhez beavatás szükséges. Ellenben az emberiség nagy része el lett terítve. Úgy adatik hogy a csillagrendszerünkben a beavatás a Nyilason keresztül történik. A Nyilas csillagképen keresztül juthatunk a Tejút központjába, amolyan ablakként, nyilasként. NYiLaS – NYiLáS. A Nyilas asztrológiai párja az Ikrek, ez mint Hunor és Magor jelenik meg a Magyar műveltségben. E kettő közt terül szét a csillagos egén a Tejút. Ez a Csillagösvény, a Hadak Útja amelyről Csaba Királyfi vissza-vissza tér. Ennek tetején áll Nimród, Magyarok Ősatyja, ki „Hatalmas vadász vala az Úr előtt” (Mózes I. könyve 10:9). A Világ első uralkodója, mellette két fiával, Hunorral és Magorral, akik saját maguk is vadásszá válnak később, untalanul űzve a Csodaszarvast. A szarvas nem más mint a Nyilas egyik megjelöltje, természetesen a fehér ló mellett. Na most, ennek kéne legyen földi vetülete is, mivel ahogy fent úgy lent, ahogy kint úgy bent, ahogy nagyban úgy kicsiben. Mivel a Világ kiegészülő párokra épül, ennek földi vetülete nem más lehet mint az Eurázsiai puszta.

(Egy kis kitérő: lehet-e hogy Nimród nem más mint a későbbi Atlas? Aki vállain tartja a Világot? Atlast Grandpierre K. Endre Atillával azonosította. (elhagyva az Atlas-ból az „-as” végződést, ATL – ATiL) Atilla nem volt más mint az Isten Ostora, Nimród unokája.)

 

Eurázsia pusztája a Kárpát medencétől egészen a Mandzsúriáig tart, mint nyolc ezer kilométeren keresztül. Két végében két medence található, ezen a felében a Kárpát, túlsó felén a Tarim medence. A hamisan beállított nomád életvitel nem volt más mint a beavatás útja. A két medence között megforduló embercsoportok lüktető módon jártak át az egyikből a másikba. Az úton a hasonló rokon népek várták, fogadták és így került sor a szellemi értékek átadására, csiszolódására és megmérettetésére. Ez nem más mint a Hunor és Magor szellemiségének működése. A kívülálló mit lát ebből, kinek már rögzült életvitele? „Sok barbár hazátlan népesség nyüzsög össze-vissza a pusztán.” Holott éppen ők az avatatlanok. Majd jószerivel mindent át is vettek eme „műveletlen” népességektől. Valójában ez volt a földi élet folyama. A szakralitás megtartása. Varga Csaba olvasata szerint SZaKRa – SZiKRa. Lássuk mit jelenthet a Kárpát. KáRPá(T) – BuRoK Visszafele olvasva burok (p->b). TaRiM – TeReM, TeReM Burája, a Terembura avagy a Világ teteje. Ha a Kárpátokban a Mag akkor a Tarimban az uGoR, az az iKeR. Ha a Nyilas áll a Világfa gyökerénél, akkor tetején az Ikrek. Az a Világ teteje. Rendeltetésünk által mi lennénk a beavatók. A Nyilas más jelkepe a Táltos Paripa, a Fehér Ló. A Szent Korona beavató korona. Ellenben azok akik már nem rendeltetésük által élnek és a Teremtés, a Teremtő ellen szegültek értelmetlennek látják mind ezt. Csődülnek be a Kárpátok ölébe, ülnek itt egy ideig, majd eltűnnek a semmibe. Nekik nem kell a beavatásból, az életből. Emberi kéz a Teremtest nem írhatja fölül. „Ember tervez, Isten végez." Aki ezt a beavatást nem bírja ki vagy nem fogadja el, sőt ellen szegül, az beleőrül, bele dilizik. A legjobb bizonyíték a sok Habsburg őrült király, de a medence sok jövevény, idegen lakosságának eszeveszett magyargyűlölete is.

 

a_halal-tengely.jpg

 

 

Ettől Szakralis a Magyar Királyság. S ezért jegyzik le állandóan nyugaton a bejövő népet keletről s keleten a bejövő népet nyugatról. Az még a működő szerves rendszer volt. Ennek a királyságnak koronája a Szent Korona. A Magyar Szent Korona a Szűz Anya (Szűz Mária) avagy a Nagy Boldogasszony Koronája. A Magyar Királyság az Ő Királysága, Ő a Magyarok Úrnője, Nagyasszonya. Az Anya Föld női minőségű. A Kárpát medence is, talán egész Európa. (görög mitológia, amiben Europé Zeusz, az az Jupiter kedvese, Jupiter pedig a Nyilas csillagkép uralkodó bolygója) A női minőségnek van egy öntisztító jellege. A Kárpát medencének is természetesen. A fölösleg mindig kimosódik. Nem lehet itt úgy lenni hogy papíron őshonos, „őskeresztény”, miközben valójában csak rombolok és pusztítók. A régi időkben ez a fölösleg volt amely átvándorolt a másik iker medencébe és onnan ide az a fölösleg. Most aki itt van nem csak hogy (nem) fölösleg, hanem kakukk tojás. Azért az öntisztulás még mindig működig, s még hogy mennyire. Ez nekik végjáték. Hogy mennyire tudják vagy sem, lehetetlen kitalálni. Mindig az marad fenn aki az életet szolgálja, s pedig az élet egyensúlyát, szerves mivoltától kezdődően. Ők szervetlenek. Életellenesek. A következtetéseket s a következményeket ki-ki vonja le saját maga.

 

 

137_csillagosveny2_100x90_akril.jpg

 

milky_way_as_river_of_life_72231402_std.JPG

 

A VILÁG TEREMBURÁJA

oort-cloud.png

 

 

Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak a Földre, hanem kardot.” (~Máté 10:34)

 

És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy a kik nem látnak, lássanak; és a kik látnak, vakok legyenek.”

(János 9:39)

 

Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.

Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.

Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.

Bizony mondom néktek: Azok között, a kik itt állanak, vannak némelyek, a kik nem kóstolják meg a halált, a míg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában.” ~Máté 16:24-28

 

És láték egy másik, erős angyalt az égből leszállani, a ki felhőbe vala öltözve; és a fején szivárvány vala, és az orczája olyan vala, mint a nap, és a lábai mint a tűzoszlopok;

És a kezében egy nyitott könyvecske vala; és tevé a jobb lábát a tengerre, a bal lábát pedig a földre;

És kiálta nagy szóval, mint mikor az oroszlán ordít; és mikor kiálta, megszólaltatá a hét mennydörgés az ő szavát.

És mikor a hét mennydörgés megszólaltatta az ő szavát, le akarám írni; és az égből szózatot hallék, a mely ezt mondá nékem: Pecsételd be, a miket a hét mennydörgés szóla, és azokat meg ne írd.

És az angyal, a kit láték állani a tengeren és a földön, felemelé kezét az égre,

És megesküvék arra, a ki örökkön örökké él, a ki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen” Jelenesek 10: 1-6

 

És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.

És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig.

Annakokáért örüljetek egek és a kik lakoztok azokban. Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van.

Mikor azért látta a sárkány, hogy ő levettetett a földre, kergetni kezdé az asszonyt, a ki a fiút szűlte.

De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig.

És bocsáta a kígyó az ő szájából az asszony után vizet, mint egy folyó vizet, hogy azt a folyóvízzel elragadtassa.

De segítségül lőn a föld az asszonynak, és megnyitá a föld az ő száját, és elnyelé a folyóvizet, a melyet a sárkány az ő szájából bocsátott.

Megharagvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele;” Jelenesek 9-17

 

És láték egy angyalt leszállani a mennyből, a kinél vala a mélységnek kulcsa, és egy nagy láncz a kezében.

És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,

És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre.

És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.

Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.

És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.

És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.

És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.

És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.” Jelenesek 20:1-15

KIEGÉSZÍTÉS

 

 

 

 

 

 

 

299 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maghon.blog.hu/api/trackback/id/tr578142422

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.06. 20:03:27

keltak

celt szelt

f-t [fejre]

szelf=maga

kelta=maga-r/k/g

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2015.12.19. 17:50:15

úr

LENGYEL: pan
LITVÁN: ponas
SZLOVÁK: pán
CSEH: pán

pan-ony azaz uralom, Sacra Panonia-Szakralis Uralom

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 09:18:32

szakral az kiralyos uralom?D

curaj-os bator romanu

szobal a batory s a kirlayok valahogy eszetartoznak]

meg a turba-n a zis 'korul'-van tekerve

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 09:21:12

@Vágtázó Csiga: ezeket a panonot ird be jasdinak csak valszeg nemmegy az odala mosse

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 11:22:03

books.google.ro/books?id=3PggAQAAMAAJ&pg=PA241&dq=Julius+Honorius++caucasus&hl=hu&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=Julius%20Honorius%20%20caucasus&f=false

itt is a forrasokba kavarva vannak a kaukaz kaspi helyek

Hypanist a kaspi to delkeleti felire teszik altalaban

de itt azt irja hogy az is volt mondva mind hatar eu es azsia kozt [ami maskor a tanais ugyebar-meotis]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 11:22:47

azoka Szantai emlitett orszag-kerulesek [valszeg sose kerulgettek]

hanem kiraly keral kerul- nemtom mi lehet

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 11:25:00

en.wikipedia.org/wiki/Hypanis

bocs az a kaspi delkeleti felire mit tesznek kozbe az hyrcania [de azt is lattam a delnyugati felire teve]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 12:34:27

www.youtube.com/watch?v=DjGvMwtLbGY

2öütol

occisus az valoban 'megoles'

az 'alszik'-ot nem kapom hogy 'occisus' lenne de a naplemente az hasonlitt

dictzone.com/magyar-latin-szotar/naplemente

de Szantai kene mongya hogy occasus s nem occiso

amugy ugyanaz valszeg

occident nyugat telleg es accident az balaeset [vagyes mikor halal is lahet]

erdekes angolu az 'olt'[gyilok] az kill vagy kiled [de az nem nyugat hanem a keletre izel]

szoval ez a z'almos megoltek/vagy elalaudt nyugodott' ez valami nap stb asztro ize mi?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.20. 12:36:14

dictzone.com/magyar-latin-szotar/nyugszik

lenyugszik {égitest}
aborior 4 ortus sum▶
cado 3 cecidi, casus▶
occido 3 cidi, cisus

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.21. 15:58:27

groznijat.tripod.com/p_bulgar/index.htm

ezen varialja hog a belenderek azok bulgarok de nalunk votak berendekek [+ valandar-i csata---azer nem beszelnek rola]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.21. 19:57:10

mejik nap izeltem hogy hypanis meg hyrcania

hypanis az ispan

de hyrcania az nem harka az a vezeto nev D?

szoval hyrcania [delkeleti sarka a kaspi tonak] es hypanis [bug folto eszak fkt tenger] az = itt volt

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.21. 19:57:58

hypanis

panis kenyer

hrcan-ia

kenyher XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.21. 19:59:05

a roman akivel dumalok asoznta a masiknak hogy a magyarok aze magyarok mert tollik nyugatra vannak XD

amurg romanul napnyugta MGR

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.21. 20:00:13

vot es egy amurges parthus kiraly de Ctesiasnal irja akinek a zirasat msenek veszik [zarina szkitian kvin s marmareus kiraj]

zaran-d arad megye maramaros

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2015.12.29. 17:01:30

otto-man

men

men romanu armasar

T [az ottotbol]- sarma

sarma-t-a

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.04. 21:09:49

@Vágtázó Csiga: borby

a szkralis az kerulos vagyes valami nap s fold s mittom olyan asztro ize amit ti tuttok Gabi baval

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.05. 09:55:29

columbus america

lehet csak Marokkot fedezte fel XD

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.05. 10:52:08

@hun77: ezt honnan veszed? :) ha egyaltalan volt Columbus

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.06. 22:22:40

de nem allitolag laposnak "hittek" akkor a foldet, s akkor a manus miert akart indiaba menni? :) ez is egy akkora kamu zsuka

fel tettem ezt az iromanyt, ha tudsz valami jobb kepeket javasolni...

www.scribd.com/doc/294764039/Huns-Magyars-Military-Culture-of-Hore-Archers

itt van ez a kasai is, nyomja az ipart mongol sapkaba kanikula kozepen. nem az oseinket kell kovetni... ez is felrezenel...

alovasijasz.hu/videok.html

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.06. 23:11:18

mtdaportal.extra.hu/Bokk_ostortenet.html

Bendefy László - A magyarság és középkelet
97-97 old
194 old

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.07. 15:09:25

a 194ik oldalon mi van? a 20ezer?

azt lattam egy konyvben ahol nem lovast forditanak hanem falut stb-t egeszen mas es mas ertelmu szavakot[csak mar nemtom hol lattam]

vagyes laccik hogy tobbfelekeppen lehet fordittani, s akkor nem hujjeseg ha mi 'szetszedjuk kozbe' gondolom XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.07. 15:10:24

ezek a 20ik szazad eleji
torteneszek' is akarmilyn nagymagyarnak neznek ki valszeg tudtak 'mit lehet s mit nem egy bizonyos pontig irni'

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 09:21:13

@Vágtázó Csiga: ismerem me latom h fenn van a jutubon d enem neztem mert a czime man ''titkos'' vagyes nem sokat mond vagy hazugsag tereles stb

hunok-mongolia-ordos= maetisz-a maotun tuna duna batory matyas stb zsiga mundzuk

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 09:27:27

fabsanyo.wordpress.com/2016/01/08/kalandozasok/comment-page-1/#comment-1355

Tsiga!!!

Sanyo nem manikeanozik de latszik az irasaibol hogy pro-ortodox inkabb XD

aszongya szekta a manikajanokra

amugy a manikean az kb kaja lahet

romanul mananca eszik

magyarul kaja

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 09:28:05

kevehun
January 9, 2016 at 7:37 am
”népeinek nagy része már ortodox keresztény volt.”

mi lessz a mani-lean-okkal?XD

REPLY
fabsanyo
January 9, 2016 at 8:24 am
Eretnek szektákkal nem foglalkozok.

REPLY

---------------

XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 15:24:01

books.google.ro/books?id=ZK68CgAAQBAJ&pg=PA105&dq=magyars+walandar&hl=hu&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=magyars%20walandar&f=false

+ 104 s 103 -on irja hogy 12 ezer lovas es 12 ezer falu [nem hasonlitja ossze a 3 forrast amit lattam volt de ezek valszeg, csak nem irja hogy egyik helyen ugyanannak 'falu' van masikon 'lovas']

amugy falu-lovas ugyanaz a betuk

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 15:26:14

azt mondtuk e hogy szodoma s gomora

?

szoden eszik + gyomor

--

vagya manikean ha 'eszik,kaja' akkor azok az 'esszenusok' akiket aktistai s polistai dakokhoz hasonlittanak es ugyanazek

palosok valszeg osztan konreton mik lehetnek nemtom

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 15:29:29

www.youtube.com/watch?v=CZwvyvBjM3o&list=WL&index=6

mintha mondana hogy 'kolindalnak' , ez a romanoknakl van

mi van ha 'kolindal' az kalandol/-ozik? XD

van az a konyv es valszeg ismered hogy 'Kilenc keve hany kalangya' - ez valami mezei menet

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 15:37:29

ize ne,,,

Atilla lereszegedik''..
[mikor meghal ugymond]

+ Csaba

el-Chabul XD [ ha vki elalszik vagy a fejebe megy vmi az ez]

''faj a feje''

csaba= a fija

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 16:36:57

www.youtube.com/watch?v=CZwvyvBjM3o&list=WL&index=6

Pierr monya hogy 1605be valaki Strassbourgba alitott karacsonyfat s onnan ered mittom...

1605-ben ha jol tom Bethlen Gabi akciozik eppen

karacsony-jezus -bethlehembe xd

lehet strassburg=Istros-iSTER-BURG/VAR-OS MITTOM

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 16:40:15

tyndareus

de ha tundarejos

taraj-os s Troja [ugyanazok a msk-hangzok]

lehet a ''romai kefe sisakok'' vagy ''sarkany rend''

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 16:42:22

bethlen 1605 karaocsny

mondom Tsiga a legregibb sztori van legujabbnak teve [ itt + a Bathory stb]

asztro izevel hogy nez ki?

bathory rakoczi-gany bethlen stb?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.09. 16:44:55

532x3=1596+33=1629

ja 1605 be Botskay akciozik nem Bethlehem Gabi

hu.wikipedia.org/wiki/Bethlen_G%C3%A1bor

ekkor hott meg s valamit akart csak 'meghalt' kozbe [a szokasos suketseg]

szoval Bethlen Gabor=Jezus igy vagy ugy vhogy XD

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.12. 10:11:06

Hat akkor Trajan is Attila :)
Valszeg Sarmisziget=Pilis=Sicambria

PiLiS-SaRMi

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.12. 19:44:51

@Vágtázó Csiga: Szigetvar es erdekes lehet valahol ''ott hal meg Szuli-many'' XD 1566

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.12. 19:45:57

@Vágtázó Csiga: trajan valszeg az me aszongyak hispaniaba szuletett D

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.12. 20:49:22

@hun77: "ha me?D " me kitalaljak hogy ez is "vlah" volt

lehet trajan buda is...

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.12. 20:51:38

DeCSeB-al - Csaba
traja - Aladar

mit szosz? :D

ne feledjuk hogy az onoguk Csabi az Cuber

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.13. 14:48:31

lexikon.katolikus.hu/G/grumazi%20csata.html

grumaz romanul kb belpoklos [zabalos]

dexonline.ro/definitie/grumaz

jelent torkot is [torok xd]

dexonline.ro/definitie/gurmand

vagyis Fog megint a dolog D

vagy Moho-Mohacs= grumazi csta?

meh-med

mud angolu mocsar sar

meh-moho vagy

meg-ehu-ult XD

ehult

ettek vagy verekettek >?XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.13. 15:04:19

@Vágtázó Csiga: az jo a csaba deci s trajan, a szavak fele itt ott akkor

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.13. 15:07:06

@Vágtázó Csiga: aladar ha elder azaz az oregebbik de az regi is

lehet ecceruen kiraj

lehet az Aba kiraly azt es megolik asszem

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.13. 15:09:20

a meh-med hez

meh

med-ve + mez D

nedv-es [mint amocsar]

edes - mez

ezek ettek vagy epitettek

ha mar Falas vagy Falazas? XD [torok,moho]

amugy szpoluai- szapulja

a szpulas is amolyan 'energikusabb' dolog mint a moho vagy szode stb

radu az a daralas valszeg az is ide jon [+ romanul rade =mar]

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.14. 20:23:35

Mate 10:34
- Think not that I am come to send peace on earth: I came not to send peace, but a sword.

- Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

Nem ertem a Magyar forditasban miert van fegyver, az olahban is kard van. Szerintem ez isten kardja.

Jezus kiuzi korbacsval a kufarokat a templombol.

Mark 11:12-26
www.biblia.hu/biblia_k/k_41_11.htm

kard es korbacs=ikrek :)=atilla

+ Lukacs 3:16

- Felele János mindeneknek, mondván: Én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, a ki nálamnál erősebb, a kinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket Szent Lélekkel és tűzzel.

az ikrek levego elemu (Szent Lelek), a nyilas pedig tuz elemu.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.14. 20:27:20

ezt nem ide kellett volna :)

Mark 11:12-26
www.biblia.hu/biblia_k/k_41_11.htm

csak a fugefarol jutott eszembe, Matyi is abba halt meg.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.17. 09:40:04

http://szkitia.ingyenblog.hu/kitalalt-kozepkor-vilagkor.blog

tedd ki ide az oldaladra oda jobbrol ezt a linket es, jo lenne vki azt az oroszul irt oldalt amit alol linkeltem erre az oldalra lefordiccsa! [Kovacs Laci ba fedezte fel]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.17. 09:54:51

fabsanyo.wordpress.com/2016/01/16/evkonyvek-igazmondasa/comment-page-1/#comment-1362

Sanyo ugylaccik blokkolt me nem jelenik meg a komom

a szlavokhoz huz asszem D

amugy a szlav is Dentu/FOg

saliva romanul nyal [ a szajba van]

nyal-lany vagyes a z alanok vagy amazonok

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.17. 10:04:38

szlav salvare mentes

mundo munto szlav

sig-mund

nemet nomad

? mi ez?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.17. 12:27:51

aze hogy laccik hogy forgatokonyv szerint megy minden

pont most jon egy ijen video mikor a ruszkik sziria s mittom

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.19. 18:53:00

@Vágtázó Csiga: a a 18-q9ik szazadig van hamisitva akkor avram janku az janku jianu olah betyar [jianu-zsivany]

vagyes azert ellentmondasops avram janku [it mit linkletel aszt irja hogy nem volt kriminal,maskor meg azt mondjak]

amugy van egy arva bethlen kata [az apja samuel nevvel ha jol emlexek]

avram janku-t es egy magyar buxa valami Katalin segitti ....

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.19. 19:30:34

azt a hires toth "betyart" hogy jivjak? tod melyiket mondom?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.19. 19:54:47

ne Tsiga

massaget

angolu megszerezni vmit az 'to get' mi?

mez-gyujto-l? szkittyakok? D

vagy meginn lattam egy cimet ahol az 'ota-t' olta-nak irta

mint Hod mezot is lattam Hold,ezovasarhelty

vagyes a d s t el jon neha L betu?

geta gelta kelta?

a masszagetakot keletre teszik a Kaspitol altalaba

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.19. 20:23:09

books.google.ro/books?id=dihfAAAAcAAJ&pg=PA443&dq=%C3%B3lta&hl=hu&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=%C3%B3lta&f=false

899-ik oldal [1 oldal az 'uj test-ament um]

amszterdamnak valszeg azt irja amstelodam D

laccik hogy ezt se itt irtak hanem a periferian [azaz ahonnan bejott a fertozes]

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.19. 21:42:28

@hun77: "geta gelta kelta?"

got - galata - kalota, mint kalotaszeg. en mar reg mondtam hogy kelta=kalota(szeg).

Pap Gabor szerint Goliat=goj atya

ezek is valami attilas szoborba mukodnek... en meg varom az igazit
www.youtube.com/watch?v=N3N0kmfMu5c

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.20. 20:43:44

@Vágtázó Csiga: "azt a hires toth "betyart" hogy jivjak? tod melyiket mondom? "

itt van :) megkapta a toth atyafiat, Janosika

en.wikipedia.org/wiki/Juraj_J%C3%A1no%C5%A1%C3%ADk

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.21. 19:22:57

"Legyen meg a te akaratod" :)

ezeket lattad? A tajban elo Atilla - Born Gergely

www.youtube.com/watch?v=SsEAejValjU
www.youtube.com/watch?v=2uQbAPZX8us
www.youtube.com/watch?v=W4C9pHMWDuY

meg van valami eloadasa, a Karpat medence alkemiaja

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.21. 19:53:30

a harmadik reszben 12:00 asszondja Suleyman - szilaj mén

szilaj - szilagy? salaj olahul

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.22. 09:52:21

hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADt%C3%A1k

nezzeg hogy hazudnak, pofad leszakad mennyire nyiltan csinaljak

azt irjak hogy a szkitak mar a 6ik szazadban 'meggyengultek'

s akkor hogy verik meg dariust meg cyrust 530-510 kozt+ 497-re es van asszem egy bemeneteluk valahol a bospurusz trakia kornyeken

''Az i. e. 6. század folyamán az ugyancsak iráni eredetű szarmata és szauromata törzsek, majd a görög városállamok törtek rájuk meggyengítve hatalmukat.''

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.22. 09:53:41

@Vágtázó Csiga: Gergelyt lattam man azzal, habar iege megvarialja sztem osztan nemtom

alkimia asztro izek..D

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.22. 09:55:16

hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADt%C3%A1k

legalol olvasd D

Póli Pál: COG - A szkíták és a kelták és Izrael kapcsolata – Tanulmány

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.22. 11:22:17

@hun77: "Póli Pál: COG - A szkíták és a kelták és Izrael kapcsolata – Tanulmány "

ja ja, nem tudtad? :)) gyakorlatilag mindenki a 12 elveszett torzsbol szarmazik :)) a gotok, a szaszok, a vikingek, arpadek is azok voltak. s meg az indianok is! :))

azt a klimas zsukat amit kuldtel, valahol meg olvastam hogy valami klima valtozas okan jottek nyugatabra a hunok, most nem talalom az oldalt

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.01.22. 23:27:57

na, nem tudtam hogy az aradi szabadsag szobor Hungaria hatan Matyi halottas cimer pajzsa all :)
te tod miert?
mek.oszk.hu/09800/09874/html/Bajak.html

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.27. 12:41:52

@Vágtázó Csiga: hat nem tom me van Matyi hadi cimer ott valamit uzengetnek valszeg

ne;

fehernep

white

f/t

wife

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.27. 17:40:37

az oldal amit Kovats Laczi kuldott ahol irjak hogy nem votak harcok az otomanokkal

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.30. 07:05:59

oszman

asseman

ass = segg

sig-man-d?

mundzuk s az oszmanok XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.30. 16:40:08

szar-mat

a mat maty motyog hasonlit ahoz a halk ''csobogashoz' mikor a 'mocsar viz mozog'' olyan ''lottyos hang'',mi?

+ A szar [gaz]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.01.30. 16:40:59

pen/fen mocsar angolu

fin-gor

gura romanu szaj [ Dentu]

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.12. 21:09:46

nem igazan ismerem a najtvist :) regebben hallottam vagy ket dalukat...

www.youtube.com/watch?v=KvTgXAnbj6Y

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.13. 18:29:18

@Vágtázó Csiga: mar unom a felmongol subs hujeseget te TsigaD

annyu hogy most mintha kucsma lenne rajta XD

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.14. 18:54:03

@hun77: "mar unom a felmongol subs hujeseget"
hahaha Tudom, azert kuldtem. Nem tom hol az eszuk azoknak akik ilyeneket csinalnak, biztos mert igy fizetik. Meg nem szabad euripidok legyunk.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.15. 07:14:11

adam s eva

evek s anno domini

medi-eva-l pl

medieval kozepkor = meddo evek me nem tortent semmi XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.16. 11:26:01

www.youtube.com/watch?v=9C_5xJGV5ps&list=WL&index=362

nem merik feltenni a kerdest sem hogy mi van a a 'kazar' az a magyar?

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.17. 11:47:39

jooo van... ugyis ugy magyarazzak ki a veger hogy mindent mi vettunk at, tod.

itt asszondja hogy Kurd az Guti meg hogy Med
www.youtube.com/watch?v=3HT_-ZOGb2A

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.17. 20:49:43

www.youtube.com/watch?v=9C_5xJGV5ps&index=362&list=WL

pozsvanyi tsatazzal Tsiga D

ne;

ferfi-asszony

fear [angolu] - iszony

fel-elem

felek

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.17. 20:50:40

@hun77: kazar zarka fog-da dentu - szal meginnn ott van

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.17. 20:51:23

Tsiga te es kene eloadast tarcsal mi? D

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.17. 21:12:30

@hun77: "Tsiga te es kene eloadast tarcsal mi? D "

hehe koszi az elismerest, de annyira onjelolt nem vagyok :)

ne:

Tatar - Tantra
Matra - Mantra
Farta - Yantra

a vikin utana nezhetsz melyik mi...

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.17. 21:15:48

@hun77: "kazar zarka fog-da "

az utobbi idokben Born Gergely eloadasokat nezekedetk. Asszondja a sokminden, foleg az osi keresztenysegben (igy a manicheizmusban is) az anyag, a test fogva zart feny, az ember pedig felszabaditasara hivatott. Lehet ez a fenyszabaditas zsuka van elrejtve a sok helysegnevekben is meg esemenyekben.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.21. 17:34:12

hol volt az hogy irtak Azsianak a medencet? Gergo asszondja hogy Pannonia az feher magyarok/hunok s erdely fekete. Akkor ez igazolna amit en is mondtam hogy Azsia az ESTIA, fekete, sotet, setet.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.21. 19:00:47

@Vágtázó Csiga: az amejik aszonta hogy Troja itt vot meg Dariusz idejott [innen ment ki inkabb]

fredfred.net/skriker/index.php/quest-for-the-lost-sea/

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.22. 13:33:32

nezek 1 filmet s a keserure aszongya 'tart'

dictzone.com/angol-magyar-szotar/tart

tartar-kazar D

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.23. 22:02:24

vajon lehetne-e egy ilyen osszefigges?

apologéták - allitolag a logos szobol ered, apo+logos, s logos-gos-get? a logos tudast jelent

az apologetak vedelmezok votak

lexikon.katolikus.hu/A/apolog%C3%A9t%C3%A1k.html
lexikon.katolikus.hu/A/apostoli%20aty%C3%A1k.html

www.etymonline.com/index.php?term=apology&allowed_in_frame=0

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 13:43:43

'Barat Tsisteri' irt a szekely7788 oldalamra hogy 'tente baba tente''

eszembe jutott ez

Frigyest 'satorban' 'tent'[ang] ringatjak

window2thepast.blogspot.ro/2012/10/the-peculiar-case-of-jean-hardouin-our.html

--

amugy f/t;

ten/fen-t?

ten-ger forditotja a 'fent'-nek [egnek]

szal lehet a ''mennyekben egekben fent'' vallasi hokuszpok s szkita sator>?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 15:02:10

@Vágtázó Csiga: apo lo getak

mittom Tsiga elsore lehet latod mas is osztan nemtom

apa-rare romanul vedelem

lehet vedogatak XD

apa viz

polo folyo

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 15:18:24

window2thepast.blogspot.ro/2012/08/similarities-endstart-of-middle-ages.html

- Petrarch inventing the Middle Ages (dark period) - Plutarch Greek historian

xd

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 15:19:24

- The mongul invastion of Europe. Byzantine Emperor Leo standing up against them. - Pope Leo holding up against Attila the Hun.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 15:26:49

window2thepast.blogspot.ro/2012/02/similarities-between-charlemagne-en.html

Genghis Khan born Temujin Khan married Börte and

that is not a stretch far from Bertha Charlemagne's mother

s egy kronikaban magyar kiraly leanya XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 15:53:09

Pope Leo

''pope'' 'pap'

papa etel = atila

apa=atya=ati-la

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 15:54:55

@hun77: "- The mongul invastion of Europe. Byzantine Emperor Leo standing up against them. - Pope Leo holding up against Attila the Hun. "

te is szoktad emliteni hogy a "magyarok bejovetele"=tatar jaras, az olahok azert is mondjak "csak akkor jelentek meg a magyarok" meg hogy mondolok vagyunk. Azt sincs kizarva hogy itten soha az eletbe mongol nem volt. A hatterben valaki tudja mi a helyzet. Europa elfoglalasat szetszedtek, majd idoben szethuztak. Szerintem a Seljuk betores is mi kellett hogy legyunk. Csak igy lenne teljes a kep.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 15:56:40

azt sem tartom kizarva hogy az Amerrika nagy felfedezese ugy tortent hogy akik itt megszallok voltak azok oda atszaladtak, s mikozben itten zavargasok voltak oda at megrendeztek a berendezkedesuket. Most onnan iranyitanak mndent.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 16:04:48

@hun77: "papa etel = atila"

etel-leo(t) :) lehet atilla az oroszlan jegyeben szuletett

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 18:22:00

@hun77: "apa-rare romanul vedelem"

ja, ez nekem is eszembe jutott apar(a)-apol, apolo
de ni mit talaltam: Apuli torzs meg Apulia, Aquilia s Gyula Fehervar meg Apulum. Ezekszerint Apul-Alb

en.wikipedia.org/wiki/Apuli
en.wikipedia.org/wiki/Apulia
en.wikipedia.org/wiki/Apulum_%28castra%29

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 18:23:43

@Vágtázó Csiga: hat azt ondolom hogy az 'arab' invazio s a szeljuk vs bizant 1072 asszem az is az - oda is pakoltak belole

mas kerdes ha nem voltak invaziok eszakrol lefele se akkor mi [mar ugy ertem a hunok gotok besenyo szkita stb]?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 18:25:31

@Vágtázó Csiga: london

nandorfeherre iertak ugy 200 eve [de nem tudni ugy latom honnat szedik] hogy Landorfeher

csak ugy eszembe jutott london D

land az fold , akkor ''fold-var' volt? mittom

vagy /lent/?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 18:25:45

ja s az angoloknal es van 'alba'

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 19:45:13

@hun77: kazar zarka fog-da dentu

+ a bezarasok [tepest hunyadiek hunyadit brankovics, matyit a pragaba majd becsbe [beci romnau pince], zsigat garay, baja-zid[fal] timur, s meg asszem vmeik bathoryt s bethlen gabit es bezartak + asszem Dobo es vot,,...

s akkor a bab-ilona-i fog-sag az mi? XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 19:46:32

+ veletlen tunder/dentur ilona?D [n-r-h betuk]

azon az oldalon irja hogy 1000 evvel difi norman es romai konkveszt of ingland

norman-roman

n-r ; ugyanaz

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 19:50:46

amugy 1441be asszem es van nandorfeher ostrom ahol 17ezer torok assa az alagutat s reik robbancsak

lehet ezzel is jelzik h vannak vmi fold alatti mittommik - lasd Jasdit D

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 19:51:07

land lent fold london belgrad mittom

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.24. 19:51:50

ja amugy gondolod h a 'torokok' nem azok votak hanem inkabb be-torok[ok] XD

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 21:23:53

@hun77: "azon az oldalon irja hogy 1000 evvel difi norman es romai konkveszt of ingland"

ezt kapiskaltam en is regebben + az ide valo romai betoresek. Most jut eszembe, lehet a teuton lovagos zsuka is bele van keverve. Annak latszik ahogy en sejtettem, nem volt soha semilyen Romia birodalom, csak az esemenyeket osszepakoltak es Romainak neveztek.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 21:26:38

@hun77: "landorfehervar - nandorfehervar"

az onnan jon hogy van egy N-L hangvaltas. S Bolgar az Landor, de egyben Lengyel is. A G, GY lagyitva D.
Lengel, landor, R<->N London. Magyarul Venger, Vangar azaz Ungar :)

van asszem olyan is hogy Ungvar

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.24. 21:33:40

"És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének." ~ Janos 12:9

feltik a boruket, mert az egesz mese habbal

www.youtube.com/watch?v=lT-wnMIVrcc

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 12:56:39

@Vágtázó Csiga: de ezek a hokuszpok bibliai izek nem az es kitalaczio Tsiga?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 12:57:15

@Vágtázó Csiga: Andras mikor kiuzi a tejutonokot az valszeg hun sztori kimenetel vagy mittom hasonlo

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 12:58:49

@Vágtázó Csiga: ungvar az kolcvar sarokvar konyok var = sar[o][[k]-[k]any[ok] var

valszeg volt vmikor egy geometriai ize..

kolc romanu agyar es stb

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 12:59:21

ja s ugye unghi az szog sarok akaram mondani

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 13:00:25

le-vent-e es lefele delre maszkal ugye?

went angolu 'elmnet vhova]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 13:00:46

ja s akkor a hujesegem

v u fejre n m

vent s ment

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 13:02:03

unghi ; akkor ungur s m-agyar = szog sarok kazar sarkany stb
sarac szegeny siginna banat venet-ia ........

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 14:25:49

www.youtube.com/watch?v=Z911fMGa0Dc

a tesok akillesszel bajolnak aki a peuce islandon szuletett

asozngyak hogy a 'peuce' feheret jelent

pecheneg besenyok

vizenyos viz wasser de nemetul a feher ugynaz e?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 14:28:29

lehet punci island vagy pucer lehet leszbosz XD

feher akkor fehernep XD

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.26. 14:30:07

ja s lehet a besenyok akkor a 'feher hunszok'

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.26. 17:56:06

@hun77: "de ezek a hokuszpok bibliai izek nem az es kitalaczio Tsiga? "

-valoban a biblia az hokusz pokusz, de ha az ember kihamozza megtalalja az igazsag tartamat. persze ossze kell vetni mas muveltsegek tudasaival is.

=============
"ja s ugye unghi az szog sarok " - az egyik kedvenc hivatalos mellebeszelesem az hogy az Angolok neve az "angle" szobol ered, ami ugyebar szog, mert hogy ok a Jutlandrol jottek ki, az meg szogben van. Hogy mihez kepest nem lehet tudni :) s hogy a lakosok honnan tudtak hogy a felsziget szogben van s mihez kepest azt sem lehet tudni.

az NG, MG, MB, ND az mind Magyar nemzeteket jelol.

====================
"ungur s m-agyar = szog sarok kazar " - lehet koze van valamivel a sarkokhoz (eszaki es deli). Tod azt a polus valtasos zsukat? Az ikrek csillagkepben a ket fo csillag Castor es Pollux. Meg van az is hogy ureges a fold s a felszinre csak a sarkokon keresztul lehet feljonni.

"vent s ment " - igy van! :)

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.02.26. 18:02:41

@hun77: "ja s lehet a besenyok akkor a 'feher hunszok' "
- ez igy van, pontosabban feher magyarok. Ha az a punce feher es varos akkor fehervar. Rajottem hogy fehervar az ilyen osszefuggesbe is ertelmezheto
avarhun-avalon-fehervar. ez az albion, alba, albania stb gyakorlatilag ez aruopa, amit irtam hogy jurop=pejer

errol majd irok egy cikket csak meg meg kell szerkesztenem.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2016.02.27. 07:15:50

azt montam vot e hogy ruszinok

romanu rusine szegyen - s akkor nyomom meginn a siginnae sarac szegeny banat [ezek egybe talalnak]

+ rusnya

lehet mind egy dologra ertendok ezek majd raaggattak a nepecskekre mittom

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2016.09.22. 09:38:25

a hun/magya bejovetelekkel kapcsolatban, Pap Gabor nyoman, hogy Visnu az Besenyo, Siva-Sabir, Brahman-Avarhun.

Ezt irjak a Vishnu jelnetse kapcsan: "A hagyományos értelmezés szerint Visnu nevének a jelentése eredeztethető a viś szótőből, melynek jelentése: "letelepedni" (melynek rokonai: a latin vicus, angol -wich "village," szláv: vas -ves), vagy, szintén a Rigvedából: "behatolni, áthatni" így fordíthatjuk a nevet akár „A Mindent Átható”-nak."

„Ő, aki mindenben jelen van”. "mindenhol jelenlevő"
ezek utan ne csodalkozzunk hogy hun-magyarokra bukkanunk mindenutt.

10 avatarja van, az utolsonak meg erkeznie kell, neve Kalki. Az elozo Budha volt, azelotti Krishna (Krisztus). s van olyan is mint Parashurama, a Para az szekerce, balta. Tehat lehet ez partus is akar. Olahul a szekerce-secure :)

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.26. 09:46:31

youtu.be/wlOtG4hg43Y?t=5570

Lala se meri meggondolni hogy humbuk az hogy 'latin vilagnyelv vot'égesz etiopig + indiaig', meg hogy a kusanok es hassnaltak es a kepeik 'hellenisztikusok's az ermeiken s latinu stb [ azokat az ermeket amit feszt talalnak azokot hamisitjak stb, ennyire nem lehet hujjre vki hogy ne gondoljon rea.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.03.26. 10:08:29

:) Tudjak ok, csak nem mondjak. Sokkal tobbet tudnak mint amit mondanak. A magsztos szanszkrit is ide tartozik.
Kulonben nezzel utana hogy mi a hinduizmus, haboru hegyin hatan, szerintem abbol gyartottak az abrahami vallasokat. Ez az egesz nagyon komcsi szagu. A birka szellemiseg a fo.

www.youtube.com/watch?v=UgbdJjd3Jj4
www.youtube.com/watch?v=yYp_H-lkOuI

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.26. 14:16:03

@Vágtázó Csiga: Gabi ba es csak annyit mondott vot asszem abba az eloadasba amibe velencei pofakot mutogat hogy ''ezek szerint homerosozkot irtak a reneszanszba'' meg ''ezuttal egy orosz mondja'' - Fomira ertette valszeg , de nem mernek nekifogni] - mondjuk ertheto mert ha vki 20 evig nyomat vmit s kiderul a vegin hogy nem egeszen ugy van akkor D

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.26. 14:18:42

ez a zentai asszem jol varial

van meg 2 video attol a jega szabo feri batol a korona szamok kodok stb

itt a listaba a ket utoso [a vilagszovetseges videok kozul annyi a cime hogy 'mvsz]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.26. 14:20:51

á 72-ok

revei peti es olvastam vot hogy '24evig'vot koronaor x 3=72
ezt nem mondja meg szent erzsi 24 eves, s a 'magyar kiralyne vize amivel a koszvenyet kezelte'[olvastam vot] 72 eves koraba - s meg van valszeg mas es

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.26. 14:38:28

ja meg asse jut eszikbe hogy ha mar akkora fasza fuggetlen orszag vot hungary akkor miert 'volt a hivatalos nyelv a latin'?XD

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.03.27. 16:55:45

@hun77: "ja meg asse jut eszikbe hogy ha mar akkora fasza fuggetlen orszag vot hungary akkor miert 'volt a hivatalos nyelv a latin'?XD"

HAHAHA! van benne valami, de meg igy sem latinosodtunk el mint egyesek. A latina allitolag a hatalmi nyelv a grek meg a bolcsesseg nyelve, modja Pap gabors s ezert van a koronan is 2 nyelv.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.27. 22:07:12

azt a koronat a 16ik szazad utan csinaltak Tsiga valamit kodol nem kereszkeny hokuszpok

meg ha az ungur nyelv megint annyira uber antik akkor me kell grik meg latin iras?D szoval valszeg azutai mikor megcsinaltak ezeket a langvigeket [Fomi es aszongya kitalalt nyelvek]

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.03.28. 08:43:12

@hun77: "azt a koronat a 16ik szazad utan csinaltak Tsiga valamit kodol nem kereszkeny hokuszpok"

ez nem igy van, ez ilyen Kozsdi zagyvasag. akkor csereltek ki a kepeket rajta, hogy meg van furva az igen.

azert latin s grek s nem ungur mert csak mi tudunk magyarul.

csak egy pelda: Megvalto, forditsd le mas nyelvekbe, illetve nezd meg ok hogyan fejezik ezt ki. Csak mi beszelunk Megvaltorol, megvaltasrol.
Megvalto=megvalt-oztat-o. az egyeduli kozelebb fogalom az az angol Redeemer, de a "redeem" az bevaltas, becsereles. Tehat a fogalaom mar serul. Mert Isten Fiaval nem csak hogy az emberiseg buneit es az emberek lelkeit bevaltotta Fiaval egyben Jezus a vilagot megvaltoztatta. Az eredeti a magyar fogalom.

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.28. 09:52:15

@Vágtázó Csiga: jo de akkor se tesz egy ungur regat mas nyelvu irast ember! D
kozsdinak amugy va;ahol igaza vanç csak mas dolgokba hulyeskedik az es

amugy varga tibi mongya hogy egy 1790 elotti abrazolason mar Fukaszek rajta vannak [vmeik Turultv-s eloadasba nemreg asszem] - de csak 1700 bol az es

1700 utan csinaltak akkor de biztos nem '1500 elot''

amugy az a revai peti se letezett lehet

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.03.28. 17:29:43

@hun77: " jo de akkor se tesz egy ungur regat mas nyelvu irast ember!"

Gondolj bele, ez volt az egyeduli modja hogy hitelesen elfogadjak nygaton is mint keleten.

Masreszt, tod te is, valszeg mi csinaltuk nekik a latis s a grek nyelvet is. Ha Ciril es Method az Atilla vagy esetleg Aladar akkor vilagos.

Meg ott vannak a Konstantinos ermek is, s Konstantin meg Atilla. Ezek votlak a kozvetito nyelvek. S a latin hicatalos nyelvel is ez volt, mert ok tul suketek hogy ertsek a magyart, igy lesz a latin hicvatalos igazgatasi (!) nyelv.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.03.28. 17:31:02

Varga Tibirol meg csak annyit hogy ahany uj felvetele jelenik meg a halon mindegyikbe leszolja Pap Gaborekat. MAr kezd gyanus lenni. S o s bakayt tettek be a magyar vilagkongresszusba is. S meg o beszel a komcsi nyalasokrol...

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.03.31. 20:13:40

youtu.be/f2LsuWTYSt8?t=4475

flet ort Tsiga XD, ez igaz lehet hogy a gipiesszeket kikapcsojak? nezzeg

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.04.01. 16:02:35

ja :) neztem Varga Geza eloadasat, o meg sarkokrol beszel.
sarok - sark-any

vannak azok a gargoyle-ok, azokat is a hazak sarkara szoktak epiteni altalaban. Igaz a srakany altalaban tuzet kop s nem vizet. de ha van egyik, masiknak is kene lennie.

en.wikipedia.org/wiki/Gargoyle
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzk%C3%B6p%C5%91

www.youtube.com/watch?v=NKYORYz38_0

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.04.01. 16:04:33

A magyar népmesék visszatérő negatív szereplője a többfejű sárkány. A sárkány szó Erdélyben forgószelet is jelent és a magyar mesékben a sárkány gyakran forgószélben érkezik. Ez a jelentésbeli átfedés más népeknél is megfigyelhető, a török nyelvek egy részében „sárkány, vízisikló” jelentésű sazagan szó a dobrudzsai kipcsak Cetsan törzsnél vihar és zápor előtti forgószelet jelent.[5] Az időjárás és a sárkány közti kapcsolatot a hettita mitológiában Illujankasz mutatja először, a Viharisten legyőzője. A korábbi sárkányok és sárkányszerű lények inkább a bölcsesség vagy az őskáosz megszemélyesítői voltak.

hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rk%C3%A1ny

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.04.02. 16:41:10

www.youtube.com/watch?v=bDWRs90fqx8&t=528s

pierr es heliczentrikus a flett ort szempontjabol XD

Sanyo ba kitiltott vagy mittom

akartam irni oda hogya poiana romanu tisztas azaz ahova besut a nap<->pan[poen,panon]

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.04.02. 16:41:41

az a varga geza eloadas ho van?

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.04.03. 11:50:29

pan-on = pan-hon, ahogy mondta Zentai pun-hon tehat fon-iciai

fön - fény,

de ha tovabb ragozzuk akkor f->b, n->r bar

BRillians, angol BRight, annyi mint fenyes csillogo

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.04.06. 07:37:16

@Vágtázó Csiga: esszevissza van minden kavarva azett a skotok es izelnek nemreg aszt olvastam hogy jeruzsalem skotlandon vot

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.04.24. 19:33:53

Egyiptomi zsukak
www.youtube.com/watch?v=oSEE3nm1D5U

arrol tudsz-e hogy a Sumerok is klonoztak embereket vagy valami ilyesmi?

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.04.27. 17:53:24

HaVaSaL(fold)-VaLaHuS?
Lehetseges-e? Nem lenne nagy csoda
Mint peldaul Kolozsvar-bol is ki van hagyva a var,

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.05.04. 15:02:33

@Vágtázó Csiga: hallottam de nemtom mia

ereszzel judas priszt tsiga

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.04. 20:01:00

nem vagyok yul oda Judasert, igy sem ugy sem. mint ahogy Pap Gabor mondogatni szokta, mahonap szentet avatnak belole.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.04. 20:07:45

Mongol birodalom=Szeljuk birodalom

mongol 162 tart, Szeljuk 157. Kulonbseg 5 ev :) ez LOL
1194(Szeljuk vege)-1206(mongol kezdete)=12

en.wikipedia.org/wiki/Seljuk_Empire
en.wikipedia.org/wiki/Mongol_Empire

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.05.05. 10:32:28

seljuk lehet szelt kelta juk az gaura romanu keleti ungur mi?

a mongol a nyugati mogol magyar amurg romanu nyugat

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.07. 19:34:14

@hun77: "seljuk lehet szelt kelta juk"

:D elegge hasonlit zerintem a szilagyra

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.05.13. 11:42:00

@Vágtázó Csiga: azt man mondtak nem amit az az oreg mond_

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.05.13. 11:43:55

az es lehet van valami olah kavarek es a szikulokba , a gagya az a harisnya es olyan meg nehan szo - lehet nagy arat fizetunk azer hogy a szikulok lejenek a legfaszabbak osiek stb holott a tobbi turansilvaniai ungur [ azaz a szorvany] azok az igazi szikulok erdely solakoi agaturok stb

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.13. 12:37:22

nem lehet kibogozni. a fo az hogy mindig magyat magyar ellen uszitsanak, meg ki az igazibb stb.
szerintem forditva lehet, havasalfoldon is eltek szekelyek. valami olyasmi lehet mint mondjuk mostan behoznak az el olahositott csangokat s rank uszitanak. kulonben a VaLaH is VaRaG-UGoR. de hat a szaszok sem szafoldrol jottek, hanem flandriabol meg bajororszagbol.

sajons az oreg a finnugor zsukat nyomja, s ez is biceg hogy a szekelyek gyepu vedok meg ide lettek be hozva.
a magyar es a szekely az egybe tartozo par.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.13. 12:38:00

@hun77: "tegyel dark readert Tsiga fasza "

van ilyesmim, de csak juhtyubra.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.16. 21:40:40

www.youtube.com/watch?v=OiFqIAUHpg4
www.youtube.com/watch?v=rNU3-pVHv38

Ezt ismerted ugye?

Kham, Shem, Jafet.
Kham - Kiment(kezdemenyezo) avagy Hun,
Shem - Semmito, lebonto avagy Szem ami=Mag(Magyar/Szabir)
Jafet- Javito... ez mi lehet?

Az elso ketto mar megvolt :)
A masik logika szerint aBrahma-Avarhun, Visnu-Besenyo, Siva-Szabir (Magyar, mondom en). Akkor Jafet=Visnu-Besenyo???

Visnu a fenntarto ero, „aki mindent áthat, mindenbe behatol”, azaz a Brahman, a végső valóság megtestesítője."
Az o utolso avatarja Kalki, a feher lovas, aki a vilagvegen minden gonoszat elpusztit.

hu.wikipedia.org/wiki/Visnu
hu.wikipedia.org/wiki/Kalki

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.05.16. 21:46:31

Besenyo-Bese - Csab-Csaba kiralyfi? Hmmm

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.05.29. 14:44:25

@Vágtázó Csiga: ezt mar nyomjak kb 3 eve a jutubon es vannak videak, meg az a Roxin es

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.02. 14:11:00

@Vágtázó Csiga: nem mond semmi olyant te mit vttel eszre>?

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.06. 21:36:01

mar nem sokaig fogjak szenyezni a levegot ugy sem

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.07. 10:34:54

Bogar mondokat itten valamiket :)
www.youtube.com/watch?v=L-DLTXqxCMs

Nehany evfordulo:
Trianon 1918-1920: 2018-2020 - 100
Mohacsi csata 1526-2026 - 500
Pozsonyi csata: 907-2017 - 1110
Magyarok bejovetele 895-2020 - 1125
Szent László-emlékév 2017: trónra lépésének 940., szentté avatásának 825.

meg van valami?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.07. 20:25:17

www.youtube.com/watch?v=x0xtq-0gCsc&feature=youtu.be&t=1036

ezeket honnat szedik te? valaki besunnyogja a koztudatba gondolom mint anno hogy ''szadam huszein valamit tud a magyarokrol'', marmint az oridzs stb

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.07. 21:44:28

az ilyenek mint ez terjesztik az ilyen hulyesgeket. itt is van egy ilyen elodasa. a vege fele asszondja hogy horozont az hor=nap izzast ont. meg hortobagy az nap tavat bagyaszt.
www.youtube.com/watch?v=0O6oKSiV_kc

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.08. 11:36:07

varj me nem jol linket tettem be, pityinnal van a kep a feszbukon hogy aszongya hogy az oroszok nem irtak ala trianont [villasbeczyt veletlenul tettem be[

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.08. 13:43:25

ezt a dumat en is hallottam regebben. a fax se tudja ha igaz. ebben az eloadasban is emlitesre esik, valahol a vege fele asszem.
www.youtube.com/watch?v=WmaFG5oJeUo

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.09. 19:27:36

valszeg nem momdta soha

most oudod hogy van, allitjak at a dolgokot az oroszokra hogy most ok a jo csorok stb , Fomenko es azert jelent meg , a nyugat meg a rosz aki hamisitott tortenerlmet es stb

ahogy Gabi ba mondta mindegy megettunk mit jacodnak az 1ik zuck masik zach stb

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.11. 22:48:14

errol az otodok vilag eljovetelrol hallottal-e?
www.youtube.com/watch?v=GJjKxIcVGNs

www.wakingtimes.com/2016/01/14/6-ways-to-transition-from-the-fourth-into-the-fifth-world/
http://5thworld.com/Paradigm/Postings/!Expectations/Hopi%20Prophecy.htm

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.06.13. 21:34:38

ismered ezt az Eucharisztikus dolgot. Amolyan kereszteny vilagkongresszus. 2020-ban lesz BP-n. '38-ban volt meg. '39-ben kitort a vh.
Erdekes hogy akkor is e smost is az elotte levo Fulop szigeteken volt

33-ik es 34-is es most 51-ik, 52-ik
en.wikipedia.org/wiki/Eucharistic_Congress

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.19. 21:41:59

vimeo.com/magyartaltos

ez a zoldal es eltunt v mittom, de itt toltohet ullatom

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.22. 16:50:19

youtu.be/BK0ezej03lk?t=233

eger leirasa

ebbol es laccik valami fontosabb lehetett nem valami csokott var ott eszakon [''eger'']

1476ba Stefan cel mare valameik varat nem tuttak a turkok elfoglalni asszem Szucsavat

76 ev a kulonbseg

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.22. 16:53:35

szűcs varrga eger szűcs vára

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.06.30. 22:24:17

@Vágtázó Csiga: az a terkep lehet valodibb mint ajelenlegi tortenelem xd

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.07.05. 09:29:28

micsoda barmok baszki. ezek ha talalnak egy neger afrikaban es egyet ausztraliaban, rafogjak hogy onnan jott.

www.youtube.com/watch?v=ikODMvw76j4

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.07.05. 19:21:59

@Vágtázó Csiga: erossen nyomatjak mind az ijen hungari hungarian izeket , ezzekkel es terelnek stb

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.07.09. 10:14:21

Lattam egy eloadast eloben Bor Gergelyel, sajnos nem elejitol...

nehany erdekesseg:
Partus - paraszt
Kabar - kabir-kobra
Goy-golya

Herakles - eros oklos

A feher kigyo nepmeset is elemezte, csak en nem lattam... :)

Ez biztos Pendragon, feher sarkany lehet.

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.07.09. 10:15:49

Parthia - Carpathia
Vegvari Jozsef szerint a parast angolul priest

Vágtázó Csiga · http://maghon.weebly.com/ 2017.07.09. 10:22:03

s meg mondott egy dolgot, amit vagy forditva mondta vagy en nem ertem.

van a harom teso, agathyrs (amire valami Tanages vagy tonages nepet mondott man nem tom), galeonos meg skuthos. skuthosnak ket kolyke, napos es palos.
s asszondja palos az nimrod a nap, s napos a hold.
erre vakarom a fejem... nem forditva kene legyen> ha mar napos az nem a nap???

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.07.11. 06:37:54

@Vágtázó Csiga: s oroszul legalabbes Posta mondta vot hogy krisztyan a paraszt

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.07.11. 06:39:01

amugy miccosz a holdnak sajat fenye van? aszongyak a feltt ortodok D

s telleg hogy vilafitsa meg annyira az olyan homokos helyet hogy visszaverje?

hun77 · https://szkitia.blog.hu/ 2017.07.16. 19:10:49

archiregnum csak latinu valakit ha tucc forditasd le
süti beállítások módosítása